Als makkelijke maaltijd gaat er niets boven een goed gevulde groentensoep. Voedzaam, snel en bovenal heel erg lekker. Dit recept maak je in een handomdraai en ook als je niet of weinig kookt is deze groentesoep zo gemaakt. Dus als je op zoek bent naar een simpele avondmaaltijd, die ook nog eens hartstikke goed voor je is, dan is deze groentensoep een hele goede keuze!
Recept
Voedzaam, snel en bovenal heel erg lekker. Dit recept maak je in een handomdraai en ook als je niet of weinig kookt is deze groentesoep zo gemaakt.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 3-4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Door de vermicelli en de gehaktballen is deze groentensoep echt een volwaardige maaltijd; het is behoorlijk vullend! Je kunt uiteraard ook de vermicelli weglaten, mocht je deze niet in huis hebben, ook dan is de soep super lekker. Wat ik trouwens altijd grappig vind is dat er een soort heilige overtuiging heerst dat je voor gehaktballen altijd brood of beschuit nodig hebt. Dat snap ik nooit zo goed, ik maak mijn gehaktballen en hamburgers altijd zonder brood of beschuit en ze zijn altijd hartstikke lekker. Nergens voor nodig, dus dat hoef je in de recept ook niet toe te voegen.
Voor de groentensoep gebruikte ik een grote verpakking kant-en-klare soepgroenten, omdat je soep dan extra snel klaar is. Natuurlijk kun je beter zelf verse groenten snijden. Dus heb je de tijd, snijd dan lekker verse groenten zelf: gebruik een prei, wortelen, selderij en paprika. Hoe meer groenten, hoe lekkerder, vind ik zelf altijd!