Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels Italiaans Pasta Vegetarisch

Er zijn talloze verschillende soorten pasta en bij elke soort past een andere soort saus het beste! Deze grote schelpen (conchiglioni) zijn bedoeld om te vullen, dit kan op basis van een vleesvulling of groentevulling. Dit recept is vegetarisch en hierbij gebruik je spinazie in combinatie met ricotta. Je vult de gekookte schelpen met de tomaten/vleessaus en bakt ze op het laatst nog even af in de oven.

Recept

Grote pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta

uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Pan
  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Oven op 180 °C

Ingrediënten

  • Ongeveer 20 grote pastaschelpen
  • 300 gr spinazie (vers of uit de diepvries)
  • 250 gr ricotta
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 handjes geroosterde pijnboompitten
  • Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • Takje verse basilicum
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Grote pastaschelpen gevuld met spinazie en ricotta

    Hoe maak je de pasta met ricotta en spinazie?

    1. Verwarm de ovenschaal voor op 180 °C en vet de ovenschaal in met wat olijfolie.
    2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hier de pastaschelpen in tot ze al dente zijn. 
    3. Ondertussen maak je het mengsel: begin met het snipperen van de ui en knoflook.
    4. Verhit wat olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Doe de spinazie erbij en laat wat slinken. Tot slot roer je de ricotta er doorheen en maak je het geheel op smaak met peper & zout.
    5. Verdeel de pastaschelpen over de ovenschaal en vul ze met het mengsel. Leg de tomaatjes tussen de schelpen in en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.
    6. Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, eerst 20 minuten in de oven. Haal het folie eraf en zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven.
    7. Rasp ondertussen nog wat Parmezaan en rooster de pijnboompitjes. De pasta serveer je met wat extra kaas, pijnboompitten en verse basilicum. Buon appetito!

Tip!

Deze grote pastaschelpen zijn ook heerlijk met een gehaktvulling in tomatensaus!