Dit is weer zo’n heerlijk recept met niet teveel ingredienten. Deze plaattaart met aubergine is gemakkelijk op een zondag, maar ook snel genoeg om uit je werk klaar te maken. Door de combinatie van aubergine en tomaat smaakt het bijna een beetje Mediterraans. Gewoon zelf een beetje het zonnetje in huis halen tijdens de wintermaanden. Fijn toch ;-)?
Recept
Een heerlijke vegetarische plaattaart met als hoofdingrediënt aubergine. Snel en makkelijk op tafel!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Mediterraan |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Oventijd | 25 min |
Totaal | 50 min |
De inspiratie voor deze plaattaart met aubergine komt van Uit Pauline’s keuken. Ze heeft vaak makkelijke gerechten, die toch erg lekker smaken. Ik heb het recept iets aangepast naar mijn smaak. In het recept van Pauline grillt zij de aubergines eerst in een grillpan. Ik vind dat altijd een klusje wat me net te lang duurt, dus daarvoor gebruik ik liever de grillstand van onze oven. Dan kun je ondertussen door met de rest van de voorbereidingen en als je klaar bent, schuif je de vegetarische plaattaart zo in de oven. Easy peasy!