Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Gezond Bakken Suikervrij

Als je, net als ik, geen tarwe mag eten of als je gewoon zin hebt in lekkere koekjes, dan is dit recept voor havermout koekjes met cranberry en cacao nibs echt waanzinnig. Voor mensen met een gluten allergie; pas op, want alleen speciale haver en havermout met vermelding zijn glutenvrij. Je zult je verbazen dat koekjes zonder suiker toch zo lekker smaken en op deze manier kun je iedere dag van een koekje genieten.

Recept

Havermout koekjes met cranberry en cacao nibs

Cacao nibs zijn bitter, maar geven het koekje een echte crunch. In combinatie met het zoete van de cranberry en de havermout, komt dit mooi in balans. En het is echt lastig om het bij één koekje te houden.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 8-10 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Koeltijd 2 uur
Totaal 2 uur 40 min

Ingrediënten

  • 100 gr havermout
  • 13 gr gesmolten kokosolie
  • 2 el agavesiroop/honing
  • 1 eetlepel kokos rasp
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el gedroogde cranberry’s
  • 20 gr extra pure chocolade (92%)
  • 1 tl cacao nibs – haalde ik bij biologische supermarkt

Havermout koekjes met cranberry en cacao nibs

    1. Verwarm de oven voor op 190graden. Meng de havermout, kokosolie, honing, kokos rasp, bakpoeder en mespunt zout in een grote kom. Voeg 60ml heet water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed de cranberry’s door het deeg.
    2. Rol van het deeg ongeveer 8-10 balletjes ter grootte van een golfbal. Druk ze plat op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in 15-20min goudbruin. Houd de oven goed in de gaten, zeker als je agavesiroop gebruikt. Dit brandt namelijk sneller aan. Laat de koekjes afkoelen.
    3. Smelt de donkere chocolade au bain-marie in een kom met daarin ook de cacao nibs. Trek met een lepel al zigzaggende streepjes over je koekjes en schep op ieder koekje nog een drup met cacao nibs erin. Laat de chocolade in ongeveer 1-2 uur hard worden.