Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Tussendoor Ontbijt Suikervrij

Een gezond tussendoortje, wie wil dat nu niet? Ik ben dol op dit havermoutbrood. Het is makkelijk te maken, het is lekker en het vult erg goed. Eén plak rond 10 uur zorgt ervoor dat ik de rest van de ochtend geen trek meer heb. Dit is met andere tussendoortjes helaas vaak wel het geval. Des te meer reden om dit fijne recept met jullie te delen. Sinds ik dit recept voor gezond havermoutbrood met banaan, lijnzaad en pitten tegen kwam heb ik het al vaak gemaakt. Elke keer weer met een andere smaakcombinatie. Ik deel graag mijn versie van het recept.

Recept

Havermoutbrood met banaan, lijnzaad en pitten

Havermoutbrood met banaan, lijnzaad en pitten is een voedzaam ontbijt of tussendoortje dat goed vult. Het beslag van havermout, rijpe bananen, eieren, pitten en lijnzaad wordt gemengd en in 35 minuten gebakken tot een stevig brood. Dit gezonde brood is perfect om in plakjes in te vriezen, zodat je altijd een vers en vullend tussendoortje bij de hand hebt.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 16 plakken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 35 min
Totaal 50 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 4 eieren, middelgroot
  • 2 rijpe bananen
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder

Havermoutbrood met banaan, lijnzaad en pitten is een voedzaam ontbijt of tussendoortje dat goed vult. Het beslag van havermout, rijpe bananen, eieren, pitten en lijnzaad wordt gemengd en in 35 minuten gebakken tot een stevig brood. Dit gezonde brood is perfect om in plakjes in te vriezen, zodat je altijd een vers en vullend tussendoortje bij de hand hebt.

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Prak met een vork de bananen in een mengkom fijn (dit kan ook met een staafmixer).
    3. Voeg alle overige ingrediënten aan de bananenpuree toe. Meng dit goed door elkaar heen en stort het mengsel in een ingevette cakevorm.
    4. Bak het brood in 35 minuten goudbruin.