Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij

Het is weer de hoogste tijd voor een lekker baksel. Dit keer gaan we voor een heerlijke havermoutcake met perzik en appel. Niet mierzoet, maar wel heel lekker! Maak ‘m met glutenvrije havermout, dan is de cake ook nog glutenvrij. 

Recept

Havermoutcake met perzik en appel

Havermoutcake met perzik en appel is een heerlijk frisse en gezonde traktatie, perfect als tussendoortje. Het beslag van havermoutmeel, amandelmeel, eieren, melk en honing wordt gemengd met stukjes appel, perzik en kaneel. De cake wordt afgemaakt met plakjes fruit en pinda's voor een knapperige topping, en gebakken in de oven tot goudbruin. Een smakelijk alternatief voor gebak, ideaal voor een feestje of als dagelijks tussendoortje.

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties Ca. 12 plakjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 45 min
Totaal 1 uur en 15 min

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Beslagkom

Ingrediënten

  • 200 gram (glutenvrij) havermoutmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 6 eetlepels honing
  • 1 grote appel
  • 1 wilde perzik
  • 3 t theelepels kaneel
  • Handje ongezouten pinda’s

Hoe maak je havermoutcake met perzik en appe

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Meng in een beslagkom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout. Klop er de eitjes, melk en honing door en meng tot een egaal beslag.
    3. Snijd de appel en perzik in blokjes. Bewaar een paar plakjes van elk stuk fruit ter garnering. Hussel de stukjes appel en perzik door de kaneel. Schep deze samen met het grootste gedeelte van de pinda’s door het beslag.
    4. Giet het beslag in een cakeblik. Garneer met plakjes appel en perzik, pinda’s en wat kaneel. Zet de havermoutcake in de oven en bak ongeveer 45-50 minuten.
    5. Snij de cake in plakjes en genieten meer. Ook leuk als traktatie op een feestje. Een goed alternatief voor gebak.