Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Tussendoortje Bakken Glutenvrij Suikervrij

Na het eten van ongezond voedsel voel ik mij helemaal niet goed. Ik krijg hoofdpijn, word moe, suf, lusteloos, chagrijnig en na één koekje voel ik mij altijd een koe. Ik denk heel herkenbaar voor veel meiden. Niet alleen ik word hier ongelukkig van, maar mijn vriend ook, die dan heel de avond tegen me aan moet praten dat ik echt geen koe ben, haha! Deze glutenvrije havermoutkoekjes zijn dan ook een veel beter alternatief, want van gezonde koekjes worden we allebei blij!

Recept

Havermoutkoekjes

Een makkelijk en snel recept!

Gang Tussendoortje, snack
Keuken Spaanse
Porties Voor ca. 6 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije havermout (Let op dat je glutenvrije havermout gebruikt met een keurmerk, indien de koekjes écht glutenvrij moeten zijn)
  • 60 ml kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram pure chocola (boven 70%)

Hoe maak je havermoutkoekjes?

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden
    2. Smelt de kokosolie en honing in een pannetje en voeg de havermout en kaneel hieraan toe
    3. Maak met een lepel koekjes op je bakplaat (ja het is heel korrelig). Bak de koekjes 20 minuten in de oven
    4. Laat ze afkoelen, dan worden ze namelijk pas hard
    5. Smelt de chocola 'au bain-marie' en giet dit over de afgekoelde koekjes. Laat de chocolade hard worden en ….. ENJOY!

En lekker dat ze zijn! WAUW! Echt heel goed. En wat ik ook altijd erg belangrijk vind is dat ze snel klaar zijn, weinig ingrediënten bevatten en gezond zijn uiteraard. Dus deze koekjes zijn eigenlijk perfect. Dus ik zou zeggen: Hop de keuken in, bakken maar en dan wordt jij ook zo’n cookiemonster.

Ik ben echt gek op havermout is, Het is betaalbaar, gemakkelijk in gebruik en glutenvrij (mits aangegeven).