Recepten Ontbijt Vegetarisch Glutenvrij Suikervrij

Op het momentet staat stip op nummer één als favoriet ontbijtje: havermoutpannenkoek met appel. Zo lekker dat ik ‘m na twee maanden als ontbijt of lunch nog niet zat ben. Je bent zo klaar, in nog geen 10 minuten staan je pannenkoeken met appel op tafel. Dat is zo snel dat je ze zelfs op een werkdag zou kunnen maken. Lekker toch?

Cookinglife Foodies
Havermoutpannenkoeken met appel en banaan

Recept

Havermoutpannenkoeken met appel en banaan

Een favoriet ontbijt dat snel op tafel staat. De pannenkoeken vullen goed en zijn een keer wat anders dan altijd alleen maar brood.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 pannenkoeken

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kleine appel
  • 40 gram havermout
  • scheutje plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • snuf zout

Hoe maak je havermoutpannenkoeken met appel en banaan?

  1. Kluts het ei. Schil de appel en rasp deze boven een kommetje. Meng de geraspte appel met ei, havermout en de plantaardige melk. Roer dit goed door en voeg dan de speculaaskruiden en een snuf zout toe.
  2. Verhit een pan met wat kokosolie en schep het beslag in de pan. Laat ongeveer 2 minuten bakken per kant.
  3. Snijd een banaan in plakjes en garneer de pannenkoekjes daarmee. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Enjoy!

Gebruik glutenvrije havermout om de pannenkoeken glutenvrij te maken. In plaats van de pannenkoek te beleggen met banaan, kun je natuurlijk kiezen voor andere soorten fruit. Zo blijf je lekker variëren. Neem bijvoorbeeld eens plakjes kiwi of peer. Of in de zomer bijvoorbeeld lekker verse aardbeitjes, frambozen of bosbessen. Zoveel keuze!

Doordat havermout veel vezels bevat, houd je lang een vol gevoel. Ik eet ze ‘s ochtends en kan dan gemakkelijk door tot de lunch. Qua smaak hebben ze wel wat weg van appeltaart; de combinatie van speculaaskruiden en appel is heerlijk!