Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Ontbijt Vegetarisch Glutenvrij Suikervrij

Op het momentet staat stip op nummer één als favoriet ontbijtje: havermoutpannenkoek met appel. Zo lekker dat ik ‘m na twee maanden als ontbijt of lunch nog niet zat ben. Je bent zo klaar, in nog geen 10 minuten staan je pannenkoeken met appel op tafel. Dat is zo snel dat je ze zelfs op een werkdag zou kunnen maken. Lekker toch?

Recept

Havermoutpannenkoeken met appel en banaan

Havermoutpannenkoeken met appel en banaan zijn een voedzaam en snel ontbijt, klaar in slechts 10 minuten. Het beslag van havermout, geraspte appel, ei, plantaardige melk en speculaaskruiden wordt gebakken tot goudbruin. De pannenkoeken worden afgemaakt met plakjes banaan, maar je kunt ook variëren met ander fruit zoals kiwi, aardbeien of bosbessen. Dankzij de vezels in havermout blijf je lang verzadigd.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 pannenkoeken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kleine appel
  • 40 gram havermout
  • scheutje plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • snuf zout

Hoe maak je havermoutpannenkoeken met appel en banaan?

    1. Kluts het ei. Schil de appel en rasp deze boven een kommetje. Meng de geraspte appel met ei, havermout en de plantaardige melk. Roer dit goed door en voeg dan de speculaaskruiden en een snuf zout toe.
    2. Verhit een pan met wat kokosolie en schep het beslag in de pan. Laat ongeveer 2 minuten bakken per kant.
    3. Snijd een banaan in plakjes en garneer de pannenkoekjes daarmee. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Enjoy!