Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij Suikervrij Gezond

Aangezien ik doordeweeks werk en dan graag een tussendoortje eet om een uur of elf, ging ik weer eens op zoek naar een energiereep recept. Dit recept voor glutenvrije en suikervrije haverrepen bleek heerlijk! Lekker lang houdbaar en een ideale gezonde snack op het werk.

Recept

Haverrepen

Het recept is heel simpel: je gooit alle ingrediënten in een keukenmachine , laat die even draaien, kiepert vervolgens de inhoud op een bakplaat en dat gaat de oven in. Daarna nog wat chocolade smelten, eroverheen verdelen en klaar.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties +/- 10 repen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram pindakaas
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gram hazelnoten (of eventueel hazelnootmeel)
  • 60 gram pure chocolade (92% Vivani)
  • 1 eetlepel kokosolie

Haverrepen

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Doe de havermout, pindakaas, banaan, het ei en kokosolie in een keukenmachine.
    3. Hak de hazelnoten grof en meng deze met een spatel door het mengsel. Doe het geheel op een bakplaat met bakpapier en druk mooi vierkant aan.
    4. Bak de haverrepen in ongeveer 30 minuten af in de oven.
    5. Laat ze daarna goed afkoelen. Smelt, als de repen wat zijn afgekoeld, de chocolade au-bain-marie en lepel (of giet) dit over de haverrepen heen. Zet dit in de koelkast en laat de repen uitharden. Snijd daarna in handige reepjes om mee te nemen. Bewaar in de koelkast.