Heb je, bijvoorbeeld op je werk, ook weleens last van een dipje tussen je ontbijt en je lunch in? Ik ontbijt meestal tussen 7.00u en 7.30u en om een uur of 11 voel ik mij dan toch weer een beetje flauw. Echt honger kun je het niet noemen, maar het voelt als een teken dat er even wat extra brandstof in het motortje moet. Vorige week zondag bakte ik deze Glutenvrije hazelnootmuffins zonder geraffineerde suiker en ik nam er iedere dag eentje mee naar mijn werk.
Recept
Deze muffins zijn zalig om tussendoor te nemen. Door de natuurlijke suikers krijgt je lichaam weer wat energie, maar dan zonder een sugar rush.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 8 muffins |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 35 min |
Het is echt een zalig tussendoortje; door de banaan en kokosbloesemsuiker krijgt je lichaam weer wat (langzaam afgegeven) energie en de muffins zijn daarnaast ook nog glutenvrij. Je maakt met dit recept ongeveer 8 suikervrije muffins. Als je een notenallergie hebt kun je er natuurlijk voor kiezen ander meel te gebruiken, of je kunt eens deze tarwevrije speculas muffins proberen te maken (let op; niet glutenvrij) of glutenvrije aardbei muffins met kokosmeel.
Ook aan dit recept kun je eventueel nog wat vers fruit toevoegen aan het deeg. Nu de zon weer begint te schijnen krijg ik altijd extra trek in vers fruit; aardbeien, bosbessen, framozen; hoe meer hoe beter! Schep dan gewoon 1 á 2 handjes vers fruit door het deeg heen en je hebt een fruit muffin variant.