Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij

Heb je, bijvoorbeeld op je werk, ook weleens last van een dipje tussen je ontbijt en je lunch in? Ik ontbijt meestal tussen 7.00u en 7.30u en om een uur of 11 voel ik mij dan toch weer een beetje flauw. Echt honger kun je het niet noemen, maar het voelt als een teken dat er even wat extra brandstof in het motortje moet. Vorige week zondag bakte ik deze Glutenvrije hazelnootmuffins zonder geraffineerde suiker en ik nam er iedere dag eentje mee naar mijn werk.

Recept

Hazelnootmuffins

Deze muffins zijn zalig om tussendoor te nemen. Door de natuurlijke suikers krijgt je lichaam weer wat energie, maar dan zonder een sugar rush.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 8

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 130 gram hazelnootmeel (of gemalen hazelnoten)
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje zout

Hazelnootmuffins

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Doe 130 gram hazelnootmeel in een kom, samen met de kokosbloesemsuiker, bakpoeder, baking soda en een snufje zout.
    3. Prak de banaan op een bordje en klop in een aparte kom de eieren op tot ze goed luchtig zijn.
    4. Schep eerst de banaan door het hazelnoot meel en daarna voorzichtig de geklopte eieren. Ik roer dit met een vork gewoon even goed door elkaar, maar je kunt er nog even kort een mixer op zetten.
    5. Voeg dan het vanille extract toe en bak in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
    6. De muffins waren bij mij, luchtdicht bewaard (bijvoorbeeld in een trommel) 5 dagen heerlijk!