Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Uit welk glas drink je een bepaalde soort whisky?

Whisky, waarschijnlijk de meest geconsumeerde gedistilleerde alcoholische drank op de wereld. Het wordt gegist uit verschillende soorten graanbeslag zoals bijvoorbeeld gerst, maïs, rogge en tarwe, dit wordt daarna gerijpt op houten vaten.

Is het whisky of whiskey?

Het is u vast wel eens opgevallen dat whisky op verschillende manieren geschreven wordt. De ene keer eindigt het met een -y en de andere keer op -ey. Het verschil in schrijfwijze is ontstaan in de 19e eeuw toen de Schotse whiskey nog van slechte kwaliteit was. De Ieren hebben toen de letter ‘e’ toegevoegd, zodat het duidelijk was dat het om een beter product ging. Ierse whiskey werd met name naar Amerika geëxporteerd en hierdoor hebben de Amerikanen de Ierse schrijfwijze overgenomen. Tegenwoordig is dit kwaliteitsverschil er niet meer. Maar smaken verschillen! En om antwoord te geven op de vraag. Beide schrijfwijzen zijn goed!

Maar uit wat voor soort whiskyglas drinkt u eigenlijk whisky?

Tumbler whiskyglazen

Dit is het klassieke whiskyglas dat wordt gebruikt voor het klassieke drankje “whisky on the rocks” wat u waarschijnlijk wel kent van films en series. De klassieke tumbler glazen gebruikt u niet alleen voor “whisky on the rocks”, maar ook voor whisky cocktails zoals de Old Fashioned en de Whisky Sour cocktails. De cilindervormige glazen hebben meestal een brede rand en een dikke basis, dit zodat de niet vloeibare ingrediënten van een cocktail kunnen worden gepureerd met behulp van een cocktail stamper voordat de belangrijkste ingrediënten worden toegevoegd.

Glencairn whiskyglazen

Het Glencairn whiskyglas is een glasstijl ontwikkeld door het bedrijf Glencairn Crystal in Schotland speciaal voor het drinken van whisky. Vanwege zijn grootte is de Glencairn het perfecte glas om te leren hoe u whisky kunt roeren, een gewoonte die vaak wordt gebruikt om de aroma's van whisky te laten vrijkomen. Dit Glencairn glas wordt in de whisky industrie vaak gebruikt door de zogenoemde Master Blender, dit is degene die de whisky in de vaten inspecteert tijdens het rijpingsproces. Ook is het Glencairn whiskyglas het eerste glas dat door de Scotch Whisky Association werd aangeraden!

Snifter whiskyglazen

Dit is een glas dat echt klasse uitstraalt! Oorspronkelijk werd het alleen gebruikt voor cognac, maar tegenwoordig is het echt een glas dat gebruikt wordt voor de consumptie van oudere en donkere sterke dranken zoals whisky. Het glas is zo ontworpen dat als het glas gedeeltelijk horizontaal wordt gehouden, de sterke drank niet uit uw glas morst. Door de brede vorm en de strakke rand van het snifter glas komen de aroma’s sneller vrij uit uw favoriete whisky.