Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Vegetarisch Italiaans

Deze huisgemaakte pesto maak je snel en is gezond en vers. Je kunt hem gebruiken als dip, door de pasta en je kunt er bijvoorbeeld kip mee marineren. Het is een echte smaaksensatie!! 

Recept

Huisgemaakte pesto

Altijd vers & klaar in een handomdraai

Gang Bijgerecht / saus
Keuken Italiaans
Porties 1 potje

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Mes
  • Weckpot

Ingrediënten

  • 80 gr. verse basilicum
  • 70 gr. pijnboompitten
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 4 tenen knoflook
  • 350 ml. olijfolie

Huisgemaakte pesto

    1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de koekenpan en laat ze daarna goed afkoelen, bijvoorbeeld door ze over het aanrecht te verspreiden.
    2. Pel de tenen knoflook en snij de kaas in blokjes.
    3.  Doe de knoflook en kaas in de keukenmachine en laat draaien tot je grove stukken hebt.
    4. Doe de afgekoelde pijnboompitten erbij en laat nog even draaien.
    5. Nu voeg je de basilicumblaadjes toe. Laat de machine draaien en giet langzaam de olijfolie erbij tot je de gewenste substantie hebt bereikt. Het kan zijn dat je wat meer, of wat minder olie gebruikt.
    6. Zorg ervoor dat je de machine niet onnodig lang laat draaien: door wrijving ontstaat er warmte en daardoor kan de smaak van de pesto bitter worden. 

Heb je de verleiding weerstaan en nog wat over? Bewaar het in een weckpotje voor de volgende keer!