Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Josef Hoffmann

0 producten

Josef Hoffmann

Op donderdag 15 december 1870 werd in de Tsjechische stad Pirnitz de bekende ontwerper en architect Josef Hoffmann geboren. In zijn jongere jaren ging Hoffmann in de stad Brünn naar de Staatsnijverheidsschool. Nadat hij hier klaar mee was verhuisde hij naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, 136 kilometer verderop. Hier begon Hoffmann met studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten, waar hij onder andere les kreeg van grote namen als Otto Wagner en Karl Hausener. Nadat hij hier afstudeerde, begon hij ook met werken voor hen. Van 1899 tot 1903 heeft Hoffmann zelf ook les gegeven aan de Weense School van Kunstnijverheid.

Het eerste belangrijke project dat Hoffmann ontwierp was het sanatorium van Purkersdorf bij Wenen, die hij van 1904 tot 1906 ontwierp. Andere bekende werken van Hoffmann zijn onder andere het Secessionsgebouw in Wenen, het Stocletpaleis in Brussel en Villa Sonja Knips die eveneens in Wenen werd gebouwd.

Op het gebied van tafelen is Hoffmann ook actief geweest: in 1906 ontwierp hij de bekende bestekcollectie Alessi Rundes Modell voor Alessi. Deze werd in 2015 in een modern jasje gegoten en geherintroduceerd.

Inspiratie

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 9.0/10 - 12.415 reviews