Recepten
Vegan
Ontbijt
Glutenvrij
Pasen
Recept
Kaiserschmarren
Een typisch Oostenrijkse lekkernij, maar dan zonder suiker en gluten én vegan. Deze pannenkoeken met fruit kun je heerlijk wegprikken op een zondagmorgen.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Oostenrijks |
Porties | 1 portie |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Ingrediënten
- 75 gram rijstmeel
- 75 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 125 ml amandelmelk (of rijstmelk, wat je wilt)
- 100 ml spa rood (echt waar. Door het koolzuur krijgen de pannenkoeken luchtigheid
- 1 appel in blokjes (of meerdere appels naar wens)
- garnering naar wens: bijvoorbeeld rozijnen, nootjes of wat diepvriesfruit
- om te bakken: kokosolie
- eventueel honing voor over de pannenkoeken (of zoet met ahornsiroop)