Hoofdgerechten Recepten Ovenschotels Amerikaans

Eten staat bij Thanksgiving centraal en dan met name de kalkoen. Traditionele bijgerecht zijn zoete aardappelen, aardappelpuree, sperziebonen en bessen. Als dessert neemt men vaak pecannotentaart of pompoentaart.

Cookinglife Foodies
Kalkoen met maple syrup

Recept

Kalkoen met maple syrup

voor Thanksgiving

Gang Hoofdgerecht
Keuken
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Oventijd 1 uur 30 min
Totaal 1 uur 40 min

Benodigdheden

  • Oven op 150 ºC
  • Ovenschaal
  • Kwast
  • Theedoek
  • Vleesthermometer

Ingrediënten

  • 1 kalkoen (4 á 5 kg)
  • 300 gr boter
  • 300 gr.Maple syrup
  • Zout & peper
  • Rozemarijn en cranberries (garnering)

Hoe maak je de kalkoen met maple syrup?

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Dep de kalkoen droog met een theedoek. Zorg dat de boter half zacht is en mix deze met zout en peper uit de molen. Smeer de boter zowel aan de buitenkant, als onder de huid van de kalkoen.
  2. Vervolgens smeer je de maple syrup over de kalkoen en zet je de kalkoen 70 tot 100 minuten in de oven. Wanneer de kalkoen van binnen 71 ºC is, is hij klaar en kan er gegeten worden! Garneer met rozemarijn en cranberries. Eet smakelijk!

Tip!

Check na een uur elke 15 minuten even of de kalkoen niet te snel bruin wordt. Is dit wel het geval? Dek de kalkoen dan voor de laatste minuten af met de deksel van de ovenschaal of met aluminiumfolie.

Tip!