Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Karaf

53 producten

Eva Solo Waterkaraf

Bekijk de video

Karaf

Verlang jij ‘s zomers ook zo vaak naar een glaasje water? Met een waterkaraf heb je in één klap genoeg water bij de hand. Zo kun jij jouw lange zomermiddag extra verfrissend maken. Niet alleen voor jezelf, maar er kunnen meerdere glaasjes uit zo’n waterkaraf. Het is dan ook perfect voor bijvoorbeeld de visite die over de vloer is. Water is niet het enige wat er in kan. In een karaf kan je alles doen wat jij maar wilt. Ze zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Met keus uit wel meer dan 50 verschillende karaffen moet er wel een leuke tussen zitten.

Navigeer gemakkelijk naar:

Wat is een karaf?

Het wordt ook wel een sierfles of tafelfles genoemd. Dat zegt al een hoop over wat het nou precies is. Je zet ze bijvoorbeeld met een diner op tafel of neemt ze mee naar buiten op een warme dag. Op deze manier hoef je niet heen en weer te lopen voor drinken en het staat ook nog eens mooi op tafel. De karaf is een fles met vaak een wijde buik en een smalle hals. Bij wijnkaraffen valt dit het meest op, omdat het hier ook functioneel is dat er een wijde onderkant is. Dit zorgt er namelijk voor dat er veel zuurstof bij de wijn komt, waardoor de aroma's versterkt worden. Bij waterkaraffen is dit niet het geval, waardoor de buik van de karaf minder breed is.

Karaf

Wat kan er in een karaf?

Uiteindelijk kan je alles in een karaf doen wat jij maar wil. Er is niks verkeerd. In een karaf kan sterke drank zitten, maar ook gewoon water. Overigens zijn er een bepaalde dranken waarbij het wat gebruikelijker is om de karaf te gebruiken:

  • Water: Als eerst bij de warme dagen is de waterkaraf erg populair. Met het zonnetje en de hoge temperaturen is het verstandig om veel water te drinken. Om het zo verfrissend mogelijk te maken wordt er vaak citroen, limoen of munt bij in gedaan.
  • Whisky: Naast dat het niet alleen mooi in een karaf staat zit er ook nog een functionele reden achter. Door whisky in een speciale whisky karaf, deze is afgesloten, te doen behoudt het zijn kleur, geur en smaak.
  • Wijn: In een mooie sierfles met een wijde buik en smalle hals is de wijn te vinden. Hierdoor komt een groot oppervlakte van de wijn in aanraking met zuurstof, waardoor de aroma’s versterkt worden. Dit wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld een diner. Het heeft namelijk een chique uitstraling.
  • Cognac: Net als de whisky is de cognac afgesloten om de kleur, geur en smaak goed te behouden.
  • Sangria: Met name in de wintermaanden is dit erg populair. In de sangria wordt vaak nog fruit aan toegevoegd. Dit zijn vaak sinaasappel en citroen, en soms nog wat fruitsoorten naar keuze. In de karaf wordt het fruit erbij gedaan om zo deze smaak er wat in te trekken.

Hoe maak je een karaf schoon?

Een waterkaraf is niet lastig om schoon te houden. Het is belangrijk om bij het product te kijken of deze vaatwasserbestendig is. Dit om eventuele vlekken in de karaf te voorkomen. Als het om wijnkaraffen gaat is het lastiger door onder andere de vorm. Deze maak je dan ook op een andere manier schoon.

Glazen karaffen

Naast alle mooie designs gaat het ook om het materiaal. Bij Cookinglife verkopen we meer dan 50 glazen karaffen. Het mooie hiervan is dat het helder is en je dus mooi kan zien wat er in zit. In een glazen karaf kunnen zowel warme als koude dranken. Het is dan ook bruikbaar voor verschillende omstandigheden. Ook kunnen sommige karaffen afgesloten worden met een deksel. Deze doppen zijn bijvoorbeeld van plastic zijn of van kurk. Hierdoor kan voorkomen worden dat er stof in komt. Als je de waterkaraf mee naar buiten neemt is de deksel handig om beestjes en viezigheid niet in je drinken te laten komen.

Karaf

Verschillende merken van een karaf

In het assortiment van Cookinglife zitten meerdere bekende merken. De karaffen van Eva Solo zitten in een hogere prijsklasse, maar ze zijn een plaatje om naar te kijken. Ze zijn voorzien van een goede dop en sommige passen zelfs in de koelkast. Ook de karaffen van Iittala zitten in deze hogere prijsklasse. Ze zijn abstract, maar zeker erg stijlvol. We hebben nog karaffen van Schott Zwiesel en van Bodum. In een lagere prijsklasse kan je denken aan merken zoals Sareva en Bormioli. Deze zijn zeker niet minder dan de rest!

Een karaf kopen

Ben jij overtuigd geraakt om zo’n mooie sierfles aan te schaffen? Laat de karaf er voor zorgen dat je genoeg drinkt op een zomerse middag of maak het volgende etentje bijzonder door een karaf op tafel te zetten. Bestel jouw favoriete karaf online bij Cookinglife en dan komt het product zo snel mogelijk jouw kant op. Houdt jij nou wel van dit soort producten? Dan zullen schenkkannen, wijnkaraffen, whisky karaffen en wijnglazen jou vast ook interesseren. Zo kan je je collectie compleet maken.

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 9.0/10 - 12.998 reviews