Recepten Vegetarisch Bijgerecht Snacks Borrelhapjes Kerstrecepten

Maak deze feestelijke camembert met jam voor bij de kerstborrel of het kerstdiner! Super simpel, maar toch helemaal in stijl.

Cookinglife Foodies
Kerstige Camembert

Recept

Kerstige Camembert

Met bosvruchtenjam

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties voor 1 camembert

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Benodigdheden

  • Groot, scherp mes
  • Uitsteekvormpjes / koekvormpjes

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 3 el (bosvruchten) jam
  • Takje verse tijm of rozemarijn
  • Verse bramen
  • Crackertjes of een stokbrood

Hoe maak je de kerstige camembert?

  1. Snijd de bovenkant van de camembert af (ongeveer 1 cm dik).
  2. Druk het gekozen vormpje uit in de “deksel” die is ontstaan.
  3. Smeer de opengesneden camembert in met de rode vruchten jam.
  4. Plaats de deksel weer terug op de camembert.
  5. Garneer het met wat bramen en een takje tijm of rozemarijn!
  6.  

Tip!

Heerlijk om met een cracker of stukje brood te eten!

Tip!