Naast sneeuw en kerstbomen is er nog één ding dat mij echt een kerstgevoel geef: sterren. Er hangen bij ons sterren in de kerstboom en voor mij passen sterren gewoon goed bij Kerst. Ook in de winkel komt het sterrenthema vaak terug en deze Glutenvrije en Suikervrije kerstkoekjes zijn dan ook super leuk om op tafel te zetten tijdens de feestdagen.
Recept
Heb je familie of vrienden die langskomen tijdens de kerst en bepaalde dingen niet mogen? Dan zijn deze Suikervrije en Glutenvrije kerstkoekjes echt een hele leuke (en lekkere) traktatie!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8-10 stuks |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 14 min |
Totaal | 29 min |
Zondagochtend bakte ik deze koekjes en ze hebben het bij mij helaas niet overleefd tot maandag. Bij bezoek aan mijn ouders moest er geproefd worden en ook tijdens een kerstborrel van mijn oude werk sneuvelden er weer een paar. Ik vermoed dat ze wel een aantal dagen lekker blijven, maar natuurlijk zijn ze het allerlekkerst op de dag dat je ze gebakken hebt.
Deze feestelijke koekjes zijn compleet glutenvrij en suikervrij; ze bevatten alleen het fruitsuiker van de dadels. Heb je geen glutenallergie, maar eet je tarwevrij? Vervang dan 50 gram amandelmeel door speltmeel . Speltmeel bevat wel gluten, maar is tarwevrij.