Recepten Bakken Glutenvrij

Deze glutenvrije koekjes van rijstmeel zijn de nieuwe favorieten bij ons in huis. Na een aantal mislukte rijstmeelcakes werden ze eerst met weinig enthousiasme ontvangen, maar na de eerste hap gingen de armen in de lucht. “Net een ‘echt’ koekje en ontzettend knapperig”.

Cookinglife Foodies
Koekjes van rijstmeel

Recept

Koekjes van rijstmeel

Op zoek naar een nieuw favoriet tussendoortje? Deze rijstmeel koekjes zijn een hit!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties ca 8 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Koeltijd 2 uur 0 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 2 uur 30 min

Ingrediënten

  • 1 cup rijstmeel (ongeveer 120 gram)
  • 2 theelepels kokosolie
  • 50ml agavesiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei opgeklopt
  • 1/2 cup pecannoten (ongeveer 50 gram)
  • mespunt zout

Hoe maak je koekjes van rijstmeel?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Meng in een grote kom alle ingredienten samen, behalve het ei. Dat klopt je in een los bakje eerst even goed op. Voeg dan het ei voorzichtig toe en schep het meel er langzaam doorheen. Kneed dan nog even een paar minuten goed door met je handen.
  3. Bewaar het deeg in aluminium folie ongeveer 2 uur in de koelkast. Je kunt het deeg ook ‘s avonds al klaarmaken om er dan de volgende ochtend koekjes van te bakken.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met je handen bolletjes deeg ter grootte van een golfbal en leg deze, met behoorlijk wat tussenruimte, op de bakplaat. Druk ze met je vingers plat en vorm met een lepel of vork wat bij tot je een mooi rond koekje hebt.
  5. Bak in ongeveer 8-10 minuten goudbruin.

Die mochten ook wel gewoon standaard in huis zijn, hint hint. Goed, dat is natuurlijk altijd leuk om te horen! Een suikervrij koekje, zonder gluten dat ook nog eens heerlijk knapperig is. Zo makkelijk is het dus. 

Trouwens, als je vaker bakt of je vindt het leuk om wat meer recepten uit te gaan proberen, dan raad ik iedereen aan om maatschepjes aan te schaffen.