Welkom!
Klantenservice
Gratis verzending boven de € 75,-
Meer dan 100.000 tevreden klanten gingen je voor
Veilig achteraf betalen betaal na 30 dagen

Draagbare Koelbox

12 producten:

Draagbare Koelbox

Lees hier alles over een draagbare koelbox kopen en waar je op moet letten!

De zomerdagen komen er weer aan en dat betekent een hoge temperatuur! Met de warme dagen willen we allemaal verkoeling zoeken. Ook is het belangrijk om veel te drinken met het warme weer. Vind jij die lauwe drankjes ook niet lekker? Een koelbox is de oplossing om jouw eten en drinken gekoeld te houden. Ze zijn er in verschillende kleuren, van roze tot blauw tot geel. Er is keus zat! De koelbox is de perfecte metgezel voor een dagje uit, picknick, rondreis of kampeeravontuur. Zo kun je genieten van het lekkere weer en tegelijkertijd kun je afkoelen.

Navigeer gemakkelijk naar het gewenste onderwerp:

Hoe werkt een elektrische koelbox?

Een elektrische koelbox werkt op dezelfde manier als een gewone koelkast, maar dan op een kleinere schaal. De koelbox gebruikt een koelsysteem dat bestaat uit een compressor, verdamper en condensor om de temperatuur binnenin te verlagen en voedsel en dranken koel te houden. Het koelmiddel neemt warmte op uit de koelbox en brengt deze naar de condensor aan de buitenkant van de koelbox, waar het wordt afgevoerd. Op deze manier wordt de temperatuur van de binnenkant steeds lager. Sommige elektrische koelboxen hebben zelfs een vriesfunctie en/of een verwarmfunctie, waardoor je veel vrijheid hebt met wat je in de koelbox wilt stoppen. De boxen zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen aangesloten worden op het stroomnet van een auto, boot of caravan. Het kan allemaal en dit maakt het een handig product.

Hoe werkt een koelbox met koelelementen?

Deze koelbox werkt anders dan de elektrische. Bij deze hoef je niet een stekker in het stopcontact te doen, want de werking van de koelbox met koelelementen is anders. Het is een losse box die goed geïsoleerd is. In deze passieve koelbox stop je bevroren koelelementen, die je dus al van tevoren in de vriezer moet stoppen. Ze zijn meestal gevuld met een vloeistof die bij lage temperaturen blijft. Zo laten ze de temperatuur dalen in de koelbox en zo blijft het eten en drinken koel. Het zal niet voor een hele dag koel blijven met een hoge temperatuur. Toch is het voordeel dat je niet vastzit aan elektriciteit. Ze zijn dan ook draagbaar en handig mee te nemen. Je kunt dus overal heen met de koelbox wat jij wil!

koelbox

Wat voor koelbox heb ik nodig?

De belangrijkste koelboxen zijn dus de elektrische koelbox en de koelbox met koelelementen. Aan beide zitten voor- en nadelen die de keuze van jou kunnen beïnvloeden. Het is dan ook handig om er goed bij stil te staan wat voor jou de beste optie is. Daarom hebben we speciaal voor jou alles op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen elektrische koelbox

 • Gemakkelijk te gebruiken: Ze zijn als eerst erg gebruiksvriendelijk en wanneer ze zijn aangesloten op het stroomnet gaan ze gelijk aan.
 • Stabiele temperatuur: Omdat deze koelbox werkt wanneer deze aangesloten is met elektriciteit, blijft de temperatuur rond dezelfde graden Celsius. De temperatuur buiten heeft geen invloed op de binnenkant van de koelbox.
 • Vriesfunctie en/of verwarmingsfunctie: Sommige elektrische koelboxen hebben zo’n functie, wat het gebruiken van een koelbox alleen maar meer mogelijkheden geeft.
 • Afhankelijk van elektriciteit: Deze koelbox werkt alleen zodra deze is aangesloten op het stroomnet. Dit zou in je nadeel kunnen werken wanneer je een dagje naar het strand wil met de koelbox.
 • Minder draagbaar: De elektrische koelboxen zijn vaak groter en zwaarder, waardoor ze dus minder makkelijk te dragen zijn.

Voor- en nadelen koelbox met koelelementen

 • Geen afhankelijkheid van elektriciteit: Deze koelboxen zijn niet afhankelijk van het stroomnet en kunnen dus overal mee naartoe.
 • Gemakkelijk te dragen: Omdat de koelbox met koelelementen bedoeld is om overal mee naar toe te nemen is deze gemakkelijk te dragen.
 • Stil: De koelbox hoeft niet worden aangesloten op elektriciteit, waardoor deze geen vervelend geluid maakt.
 • Korte levensduur van de koelelementen: De koelelementen die in de koelbox zitten zijn op den duur niet meer koud genoeg om de binnenkant goed te verkoelen.

Hoe lang blijft een koelbox koud?

Je wil op een warme dag zo lang mogelijk profiteren van de koude drankjes uit de koelbox Een koelbox kan tot wel 24 uur koud blijven, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omgevingstemperatuur, de kwaliteit van het koelelement en hoe vaak de koelbox geopend wordt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de koelbox goed afgesloten is om de koude lucht binnen te houden en warme lucht buiten te houden. Zo kun je zo lang mogelijk de inhoud gekoeld houden. Een elektrische koelbox kan tot zo’n 20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen. Stel het is 25 graden in de caravan, dan kan de koelbox tot minimaal 5 graden koelen. Hier moet je dus goed rekening mee houden op een dag met een hoge temperatuur. Over het algemeen geldt dat hoe groter de koelbox is en hoe meer koelelementen er worden gebruikt, hoe langer de koelbox koud blijft.

Hoeveel liter koelbox heb je nodig?

Naast dat koelboxen een verschillende werking kunnen hebben, zijn ze er ook nog eens in verschillende maten. Deze maten worden uitgedrukt in liters. Er zijn kleine koelboxen en grote koelboxen, voor elke gelegenheid is er een optie. Het hangt er net vanaf hoeveel voedsel en drinken je mee wilt nemen. Ga je voor een korte picknick of een fietstocht? Dan is een mini koelbox aan te raden, deze zijn zo’n 10 liter of 12 liter. Dit is voldoende als je alleen wat drinken mee wilt en een kleine snack. Wil je toch een hele dag op pad met meerdere personen? Dan is een koelbox van 20-30 liter vaak voldoende. Als je van plan bent om met een grotere groep weg te gaan, is het aan te raden om een nog grotere aan te schaffen. Het is belangrijk om te onthouden dat de grootte van de koelbox ook van invloed kan zijn op de koelcapaciteit en hoe lang de inhoud koud blijft. Een grotere koelbox kan namelijk meer koelelementen nodig hebben om de inhoud op de juiste temperatuur te houden.

koelbox

Wat doe je in een koelbox?

Naast de koelelementen in de koelbox wil je ook nog de ruimte hebben om je voedsel en drinken mee te nemen. Wat zijn nou handige dingen om mee te nemen in zo’n box? Eigenlijk kun je alles meenemen wat je wilt. Wel moet je er rekening mee houden dat de koelelementen op den duur niet meer koel genoeg zijn om alles koud te houden. Eten wat gaat bederven als het te warm wordt moet je dus in de gaten houden. Dit wil je namelijk voorkomen. Op het ene product zal je dus meer moeten letten dan op de ander. Naast eten en drinken kun je ook je medicijnen en zonnebrand in de koelbox bewaren.

Hoe onderhoudt je een koelbox?

In de koelbox komt eten en drinken, ook is het mogelijk dat bevroren water smelt. Hierdoor kan de binnenkant van de box vies en nat worden. Zo kan er ook nog eens schimmel ontstaan wanneer je het niet goed schoonmaakt na het dagje weg met de koelbox. Hoe je zo’n koelbox nou goed schoon houdt staat hieronder beschreven.

 • Maak na het gebruik de koelbox gelijk schoon. Reinig het met warm water en wat afwasmiddel. Zorg er ook voor dat je deze ook weer goed droog maakt. Zo zal je voorkomen dat je schimmel gaat krijgen.
 • Gebruik geen schuurmiddelen of agressieve reinigingsmiddelen om de koelbox schoon te maken, omdat deze de binnenkant van de koelbox kunnen beschadigen.
 • Controleer regelmatig of de afdichting nog goed werkt. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht van buiten niet in aanraking komt met de koele temperatuur in de koelbox. Vaak is het een rubberen of siliconen strip rondom de deksel. Als deze niet meer goed is zal je deze moeten vervangen.
 • Bewaar de koelbox op een koele, droge plaats en vermijd blootstelling aan direct zonlicht en hoge temperaturen. Dit kan de isolatie van de koelbox beschadigen en de koelprestaties verminderen.

Kan een koelbox tegen regen?

Koelboxen zijn niet ontworpen om in de regen te laten staan.Veel koelboxen zijn namelijk niet volledig waterdicht en kunnen water doorlaten als ze aan regen worden blootgesteld. Als je van plan bent om een koelbox buiten te gebruiken en er regen voorspeld wordt , is het aan te raden om de koelbox op een verhoogde plek te plaatsen, zoals een tafel of een ander verhoogd oppervlak, om te voorkomen dat er water in de koelbox stroomt. Het is ook een goed idee om de koelbox af te dekken met een regenhoes of een tarp om te voorkomen dat er water in de koelbox komt.

Uit welk materiaal bestaan onze koelboxen?

De koelbox is vaak een makkelijk draagbare bak en gaat overal mee naar toe. Het moet dus wel tegen en stootje kunnen. Een koelbox bestaat voornamelijk uit kunststof, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. In de binnenkant van de wanden zit hard schuim voor de isolatie. Zo blijft de inhoud lekker koel en heeft de omgevingstemperatuur geen invloed op de binnenkant van de koelbox. In de koelbox met koelelementen liggen deze verkoelers om de temperatuur laag te houden voor de inhoud. Deze bevatten deze een bepaalde vloeistof. Het heeft een plastic of metalen omhulsel gevuld met een gel op waterbasis of een oplossing van natriumpolyacrylaat. Deze laat je invriezen en vervolgens kun je ze plaatsen in de koelbox.

koelbox

Merken van onze picknick koelboxen

In ons assortiment hebben we verschillende merken die koelboxen aanbieden. Polarbox heeft een breed aanbod aan koelboxen. In verschillende pastelkleuren zijn ze beschikbaar, zo kun je ook nog je favoriete kleur kiezen! Of je nou een dagje weg wilt of een wandeling wilt maken. Voor elke gelegenheid staat Polarbox voor je klaar. Er is keus uit koelboxen van 12 en 20 liter. Naast Polarbox zit Cosy & Trendy ook in ons assortiment. Het zijn praktische, maar goede koelboxen. Ook dit merk heeft ze van 12 liter, maar ook van zelfs 24 liter. Deze koelboxen zijn ook nog eens elektrisch, dus onderweg en op locatie zijn ze handig. Als laatst zit de Sunnylife koelbox ook in het aanbod voor jou. Met deze koelbox steel je al helemaal de show. Ze hebben een mooi kleurtje en er zit een ingebouwde bluetooth speaker in! Met een inhoud van 15 liter kunnen er genoeg drankjes mee op deze heerlijke stranddag.

Wat is het verschil tussen een koeltas en een koelbox?

Er zijn zoveel manieren om je eten en drinken koel te houden. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Zo heb je ook de meeneembare koeltas. Deze is een stuk kleiner dan de koelbox, maar wat zijn alle verschillen? Deze staan hieronder beschreven.

 • De grootte: De koelboxen zijn een stuk groter dan een koeltas. Je kan hier dus ook veel meer in doen.
 • Draagbaarheid: De koeltassen zijn sowieso makkelijk draagbaar. Ook kleinere koelboxen zijn goed draagbaar. Wanneer je voor een grote koelbox gaat wordt dit wel lastiger.
 • Materiaal: De koelboxen zijn een stevige constructie en kunnen wel tegen een stootje. De koeltassen daarentegen zijn van een heel ander materiaal en kunnen minder goed tegen een stootje.
 • Prijs: Koeltassen zijn een goedkoper dan koelboxen. Dit komt omdat ze vaak kleiner zijn en van een ander materiaal zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelbox?

Heb jij ook weer zin in de warme zomerdagen? De koelbox is dan zeker een aanrader om je weer te laten afkoelen. Dan zal je eerst moeten kijken welke koelbox het beste bij je past en wat de punten zijn waar je op moet letten. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken staan hieronder de punten beschreven.

 • Capaciteit: Kies een koelbox met voldoende capaciteit voor je behoeften. Bedenk goed hoeveel eten en drinken je mee wilt nemen en hoe lang je het gekoeld wilt houden. Zo kun je bepalen hoe groot of klein de koelbox moet worden.
 • Draagbaarheid: Wil je graag de koelbox meenemen op een dagje weg? Dan is het handig dat de draagbaarheid goed is. Dit geldt natuurlijk ook voor de picknick of het dagje strand, alhoewel je er dan minder mee aan het sjouwen bent. Bedenk hoe belangrijk de draagbaarheid voor jou is en neem dit mee in je keuze.
 • Merk: Zie je een goed merk tussen onze opties? Dan kun je je daar meer in verdiepen en een mooie koelbox aanschaffen.
 • Prijs: Als je een budget in gedachten hebt voor de koelbox, is dit geen enkel probleem. Cookinglife biedt de koelboxen aan in verschillende prijsklassen.
 • Het type koelbox: Er zijn meerdere soorten koelboxen, waaronder dus de elektrische koelbox en de koelbox met koelelementen. Kijk voor jezelf wat je het fijnst vind.

Een koelbox kopen?

Ben jij overtuigd om een koelbox aan te schaffen? Zo kun je de zomer verfrissend doorbrengen! Breng met de koelbox je favoriete, gekoelde dranken en etenswaren met je mee. Ga naar het strand of organiseer een picknick, alles is mogelijk. Wil je al gauw gebruik maken van de koelbox? Cookinglife stuurt ze zo snel mogelijk naar je toe wanneer jij je bestelling hebt afgerond! Ben je op zoek naar producten die mee kunnen in de koelbox of gelijksoortige artikelen? Neem dan een kijkje bij de volgende categorieeën: muesli beker, fruitbox, lunchbox, lunchbox kind, drinkbeker kids, waterfles, voedseldrager, picknicken, campingservies of koffie to go beker. Maak je dagje weg met de koelbox compleet!

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 4/5 - 20.675 reviews
Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.