Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Bakken Glutenvrij

De smaak van kokos; ik ben er gek op. Geef mij maar kokoskoekjes, kokostoetjes, kokoswater en vanaf nu ook kokosbonbons. Het leuke aan een foodblog hebben is dat ik altijd probeer nieuwe recepten te bedenken. Nieuwe smaakcombinaties, structuren of recepten waarvan ik ze mis sinds ik mijn eetpatroon heb aangepast. Deze glutenvrije en zuivelvrije kokos bonbons hebben de knapperige bodem van een biscuitje en de volle, maar ook de frisse smaak van noten en citroen.

Recept

Kokos bonbons

Deze bonbons maak je in een mini muffinvorm waardoor het net kleine taartjes zijn. De bodem is knapperig en de crème vol en toch fris van smaak. Een klein feestje!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties +/- 15

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Koeltijd 1 uur
Totaal 1 uur 50 min

Ingrediënten

  • 80 gram glutenvrije havervlokken
  • 39 gram kokosrasp
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 30 gram kokosolie
  • rasp van 1 (biologische) citroen
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • sap van 1 citroen
  • 125 milliliter kokosmelk
  • 50 gram kokosolie
  • 35 gram kokosrasp
  • 1 theelepel vanille extract

Kokos bonbons

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Laat de cashewnoten 30 minuten weken.
    3. Doe de havervlokken met kokosrasp, kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie in de blender en mix. Dit moet een mengsel worden wat je een beetje kunt aandrukken, doe er desnoods wat water of extra kokosolie bij.
    4. Verdeel dit over de (mini)muffin vormpjes en druk aan. Bak ze in 10 minuten in de oven af en laat afkoelen.
    5. Giet de cashewnoten af en doe samen met alle overige ingredienten (kokosrasp, kokosmelk, kokosbloesemsuiker, citroensap en vanille extract in de keukenmachine en maal fijn. Schep dit mengsel boven op de bodempjes van havervlokken en doe in de vriezer.
    6. Garneer eventueel met vers fruit en kokosrasp en laat even ontdooien voor je ze serveert.