Recepten Nagerechten Vegan Glutenvrij Suikervrij

Dit heerlijke dessert is eigenlijk als experiment ter wereld gekomen, puur omdat ik op een avond ineens zin had in een toetje. Daar mochten alleen natuurlijke suikers in zitten, uiteraard, dus dook ik snel de voorraadkast in om te kijken wat we in huis hadden. En ik vond kokosmelk! Daar kun je wel een lekker toetje mee maken; maar wat kun je eraan toevoegen zodat er weinig natuurlijke suiker nodig is? Vijgen, omdat die van zichzelf al zo lekker zoet zijn en wat kaneel omdat ik dit een heerlijke combinatie vind met de kokos.

Cookinglife Foodies
Kokospudding met vijgen en kaneel

Recept

Kokospudding met vijgen en kaneel

Deze suikervrije pudding is echt super lekker, ook nog vegan en absoluut een gezond alternatief om als dessert te serveren.

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 3-4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Koeltijd 2 uur 0 min
Totaal 2 uur 10 min

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 20 gram kokosrasp
  • 2 theelepels kaneel
  • 10 ml agavesiroop
  • 3 gedroogde vijgen, in stukjes gehakt
  • 2 gram agar agar (of 4 gram gelatine)

Hoe maak je kokospudding met vijgen en kaneel?

  1. Doe de kokosmelk in een pannetje, samen met de kokosrasp, kaneel en de vijgen.
  2. Pureer met een staafmixer dit mengsel tot een glad geheel, zodat er geen stukjes vijgen meer in de pudding zitten.
  3. Doe dan de agar agar erbij en breng voorzichtig aan de kook. Kook zachtjes een minuutje door en doe dan de agavesiroop erbij en haal van het vuur.
  4. Verdeel het mengsel over 3-4 bakjes, afhankelijk van de grootte en hoeveel je in ieder schaaltje doet. 
  5. Zet in de koelkast en laat in ongeveer 1,5-2 uur opstijven.
  6. Voor het serveren even de schaaltjes in heet water zetten zodat de pudding makkelijker loslaat. Eet smakelijk!

Uiteindelijk heb ik er 10ml agavesiroop ingedaan om het iets zoeter te maken, maar er waren dus niet eens veel natuurlijke suikers nodig om deze pudding heerlijk te laten smaken. De agavesiroop kun je natuurlijk vervangen door ahornsiroop of honing, als je dat wilt. Heb je geen agar-agar in huis of eet je niet veganistisch, dan kun je de agar-agar ook vervangen door reguliere gelatine. Gebruik dan wel de dubbele hoeveelheid.

Deze suikervrije pudding is echt super lekker, ook nog vegan en absoluut een gezond alternatief om als dessert te serveren. Of om lekker op de bank weg te snoepen, zoals ik deed. Hoop dat jullie ‘m net zo lekker vinden!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.