Recepten Suikervrij Ontbijt Tarwevrij

Een perfect ontbijtje moet in mijn ogen voldoen aan drie dingen: het moet snel te maken zijn (1), het moet vullen (2) en het moet gezond zijn (3). Dit ontbijtrecept met kwark, banaan, lijnzaad en proteïnepoeder is perfect, omdat het voldoet aan alle drie mijn eisen. Yes! Een keeper dus en je varieert lekker makkelijk met fruit of een beetje muesli.

Cookinglife Foodies
Kwark met banaan, aardbei en lijnzaad

Recept

Kwark met banaan, aardbei en lijnzaad

Binnen 5 minuten op tafel!

Gang Ontbijt, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 1 persoon

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 3 grote eetlepels kwark (of plantaardige yoghurt)
  • 1 banaan
  • een handje aardbeien
  • twee eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel plantaardig proteinepoeder

Hoe maak je kwark met banaan, aardbei en lijnzaad ?

  1. Snijd de banaan en aardbeien in plakjes. Schep 3 grote lepels kwark in een bakje en voeg hier 1 eetlepel proteinepoeder aan toe. Meng even goed door elkaar.
  2. Schep het lijnzaad boven op de kwark en garneer de banaan en aardbeien daar mooi omheen. Als je geen tijd hebt, meng je het lekker door elkaar. Het ziet er misschien minder mooi uit, maar daar proef je niks van ;-). Eet smakelijk!

Sommige mensen eten geen ontbijt (voor mij een raadsel dat ze het dan überhaupt tot voorbij de voordeur redden) en anderen eten juist weer zoveel dat ik tot het avondeten vol zou zitten. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik meteen goed kan functioneren, in de zin van sport of werk, zonder trek te hebben en zonder het gevoel te hebben dat er een baksteen op mijn maag ligt. Bonen in tomatensaus met bacon en scrambled eggs? Baksteen op de maag. Een appel? Schreeuwende honger!

Dit ontbijt met kwark, banaan, aardbeien en ijnzaad zorgt ervoor dat ik precies goed gevuld raak. Neem wellicht wat meer kwark als je een grotere eter bent, of voeg een handje homemade cruesli toe en varieer er rustig op los. Vooral ook het lijnzaad trouwens geeft een lekker vol gevoel én het is ook nog eens goed voor je darmen. Win-win! Lijnzaad gaat er bij mij dan ook overal doorheen: smoothies, banaanpannenkoekjes en dus altijd door mijn ontbijt. Lekker! Wat is jouw lievelingsontbijt?

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.