Recepten Borrelhapjes Pizza's Tarwevrij

Hoe leuk is het om mini pizza’s te serveren op een verjaardag of feestje? En dan natuurlijk niet die uit de diepvries, maar gewoon lekker zelf maken. Al eerder maakte ik een gezonde glutenvrije pizza en voor glutenvrije mini pizza’s kun je dat recept gewoon volgen. Eventueel de hoeveelheid meel door de helft en dan maak je er gewoon mini pizza’s van. Maar ik wilde ook graag een recept voor mini spelt pizza plaatsen, voor als je niet glutenvrij, maar wel tarwevrij eet bijvoorbeeld. Deze mini pizza’s zullen echt bij iedereen in de smaak vallen, dus geen gedoe met meerdere soorten bodems of meel.

Cookinglife Foodies
Mini spelt pizza

Recept

Mini spelt pizza

Als je eenmaal de basis hebt, kun je je daarna uitleven met de toppings. Deze mini spelt pizza's zijn een hit tijdens elk feestje!

Gang Snack
Keuken Italiaans
Porties ca 8 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 200 gram speltmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • flinke snuf zout
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum, oregano en knoflookpoeder (1 van elk)
  • 125ml water
  • 150 gram passata di pomodori (tomatenpuree)
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 2 handjes rucola

Hoe maak je mini spelt pizza's?

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden
  2. Doe de olijfolie en zout bij het meel en roer er dan beetje bij beetje het water doorheen. Mocht het deeg te nat worden, dan kun je altijd wat extra meel toevoegen. Je kunt door het meel al lekker wat gedroogde kruiden doen, een theelepeltje basilicum, oregano en knoflookpoeder bijvoorbeeld.
  3. Kneed het deeg goed door met je handen.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak kleine, platte pizzatjes van het deeg. Zorg dat het pizzadeeg maximaal 1 cm dik is.
  5. Meng nu de kruiden door de tomatenpuree en voeg naar smaak extra kruiden, peper en zout toe. Smeer dan het tomatenmengsel lekker dik over de mini pizza’s. Hierover heen doe je op iedere pizza wat geraspte geitenkaas.
  6. Bak in ongeveer 10-15 minuten af in de oven, tot de mini spelt pizza’s mooi goudbruin zijn.
  7. Laat ze daarna iets afkoelen en garneer met verse rucola. Klaar om te serveren!

Het recept is zo simpel, want naast een beetje zout, speltmeel, olijfolie en water heb je eigenlijk alleen nog een lekkere topping nodig. Ik houd van simpel, ook bij pizza’s, dus dit recept is niet al te gek. Maar varieer er rustig op los en beleg je pizza met wat jij lekker vindt. Zo kun je bijvoorbeeld mozzarella gebruiken als je zuivel eet, of een stukje prosciutto. Houd je juist van vis? Beleg je pizza met een beetje tonijn uit blik (mét MSC keurmerk uiteraard) of wat kleine garnalen.

Keuze te over! Het fijne van mini pizza’tjes op een verjaardag vind ik altijd dat iedereen dit lekker vindt. Ik heb volgens mij nog nooit iemand ontmoet die geen pizza lust, al heeft ieder natuurlijk zijn eigen voorkeur qua type pizza. Kom bij mij bijvoorbeeld niet aan met een Pizza Hawaïi; ik vind zelden iets zó vies! Maar een Pizza Tonno vind ik weer enorm lekker, terwijl de combi vis en pizza bij veel anderen niet in de smaak valt. Ach, gelukkig heeft iedereen een andere smaak, dus zoals ik al zei, varieer lekker met de toppings ;-).