Recepten Bakken Glutenvrij

Je bent vast al mijn amandelmeel-kaneel pannenkoeken en amandelmeel koekjes met pecan noten tegengekomen. Zo niet, snel kijken. Waarom? Amandelmeel is een superfood gemaakt van, hoe kan het ook anders, gemalen amandelen. En dat is ook meteen het enige ingrediënt, dus past het perfect binnen een glutenvrij dieet. Je kunt er van alles mee maken, maar ik vind het vooral lekker in zoetere gerechtjes, zoals koekjes en cake. Of deze glutenvrije en suikervrije muffins van amandelmeel bijvoorbeeld, om je vingers bij op te eten!

Cookinglife Foodies
Muffins van amandelmeel

Recept

Muffins van amandelmeel

Amandelmeel is heerlijke een superfood. Smaakvol en het past perfect binnen een glutenvrij dieet.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 10 stuks

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  •  75 gram kokosolie
  • 200 gram amandelmeel
  • 75ml agavesiroop
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
  • 100gr bosbessen
  •  

Hoe maak je muffins van amandelmeel?

  1. Meng in een grote kom het amandelmeel, baking soda en wijnsteenbakpoeder door elkaar. Voeg daarna de kokosolie, agavesiroop, eieren en vanille extract toe. Roer goed door tot je een egale massa hebt.
  2. Was de bosbessen goed en verdeel ze dan door het deeg en roer nog even door.
  3. Heb je een bakblik voor muffins? Vul dit dan met papieren of siliconen cakevormpjes en verdeel het beslag over 10 vormpjes.
  4. Bak de blueberry muffins ongeveer 15-20 minuten op 150 graden.
  5. Laat de muffins na het bakken even afkoelen: net afgekoeld smaken ze nog lekkerder! In een luchtdichte doos kun je de muffins gerust een paar dagen bewaren.

Ze zijn gelukkig niet zo zoet als die kant-en-klare muffins uit een pakje. En lekker luchtig, dat vind ik ook altijd belangrijk bij een fijne muffin. Daarnaast zijn ze erg vullend, dus je kunt ze prima een keer als lunch pakken.

Heb je geen bosbessen voor handen? Geen nood, ik heb er 2 gemaakt zonder bosbessen (kieskeurig publiek) en ook deze zijn helemaal goedgekeurd.