Recepten Nagerechten Glutenvrij Suikervrij

Ik heb weer een heerlijk recept voor jullie: glutenvrije en suikervrije mug cake met framboos. Mug cake, say what? Een mug cake is een (in dit geval gezond)  cakeje wat je letterlijk in een paar minuten in een mok klaar maakt.

Cookinglife Foodies
Mug cake met framboos

Recept

Mug cake met framboos

Deze mug cake is simpel, snel klaar, maar erg lekker. En hij is ook nog eens gluten en suikervrij!

Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 1 mug cake

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 2 min
Totaal 7 min

Ingrediënten

  • 1 1/2 eetlepel kokosmeel
  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 10-12 verse frambozen

Hoe maak je ?

  1. Prak de banaan en doe alle overige ingredienten behalve de frambozen in een mengkom. Meng met een mixer kort tot een egaal mengsel.
  2. Schep er dan voorzichtig de frambozen door en gebruik een lepel om het mengsel in een flinke mok te scheppen.
  3. Zet de mok 2 minuten op 750 Watt in de magnetron. Klaar is je Mug Cake!

Deze versie is ook nog eens glutenvrij en bevat helemaal geen suiker, dus dat is wel een heel gezond toetje. Als je geen kokosmeel in huis hebt kun je het ook klaarmaken met 50% amandelmeel en 50% rijstmeel. 

Voor diegenen die liever geen magnetron gebruiken; de Mug Cake is ook te maken in de oven: 20 minuutjes op 180 graden. Het is heerlijk makkelijk om klaar te maken, bijvoorbeeld als ontbijtje of als toetje.