Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Recepten Hoofdgerechten Vis Glutenvrij

Op zoek naar gezonde inspiratie voor het avondeten? Deze maaltijd met glutenvrije noodles met zalm en broccoli is zó klaar, vullend en voedzaam. En bovenal natuurlijk érg lekker! De broccoli zit bomvol vitamine C en vezels en gecombineerd met de goede vetten uit de zalm én de avocado heb je een super smaakvol hoofdgerecht, wat ook nog eens onwijs gezond is.

Recept

Noodles met zalm en broccoli

Deze noodles met zalm en broccoli zijn een snelle, voedzame Aziatische maaltijd. Kook de broccoli en noodles, terwijl je de zalm in blokjes snijdt. Roerbak de knoflook en broccoli, voeg de noodles en zalm toe en breng op smaak met sojasaus. Haal van het vuur, voeg avocado en sesamolie toe en garneer met sesamzaadjes. Dit gerecht is ideaal voor een diner, maar ook perfect om de volgende dag koud als lunch te eten!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 minuten

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Kookpan
  • Avocadosnijder

Ingrediënten

  • 200 gram zalm
  • 150 gram glutenvrije noodles of spaghetti
  • 1 broccoli
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus (tamari)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 scheutje sesamolie

Hoe maak je noodles met zalm en broccoli?

    1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoliroosjes klein. Kook de broccoli zo’n 4 minuten en giet deze af
    2. Snijd de zalm in blokjes, doe hetzelfde met de avocado en knoflook
    3. Breng opnieuw water aan de kook en kook de noodles in zo’n 6 minuten gaar en giet deze af, laat het schrikken met koud water
    4. Doe wat olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de broccoli toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de noedels en de zalm toe
    5. Als de zalm bijna gaar is, voeg je een eetlepel sojasaus toe. Meng dit door elkaar
    6. Haal daarna de pan van het vuur, voeg de avocado toe en het scheutje sesamolie
    7. Garneer met sesamzaadjes. Enjoy!