Recepten Hoofdgerechten Vis Glutenvrij

Op zoek naar gezonde inspiratie voor het avondeten? Deze maaltijd met glutenvrije noodles met zalm en broccoli is zó klaar, vullend en voedzaam. En bovenal natuurlijk érg lekker! De broccoli zit bomvol vitamine C en vezels en gecombineerd met de goede vetten uit de zalm én de avocado heb je een super smaakvol hoofdgerecht, wat ook nog eens onwijs gezond is.

Cookinglife Foodies
Noodles met zalm en broccoli

Recept

Noodles met zalm en broccoli

Op zoek naar gezonde inspiratie voor het avondeten? Deze maaltijd met glutenvrije noodles met zalm en broccoli is zó klaar, vullend en voedzaam.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 200 gram zalm
  • 150 gram glutenvrije noodles of spaghetti
  • 1 broccoli
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus (tamari)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 scheutje sesamolie
  •  

Hoe maak je noodles met zalm en broccoli?

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoliroosjes klein. Kook de broccoli zo’n 4 minuten en giet af.
  2. Snijd de avocado in blokjes. Doe hetzelfde met de zalm. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
  3. Breng opnieuw water aan de kook en kook de noodles in zo’n 6 minuten gaar en giet af met koud water.
  4. Doe wat olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de broccoli toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de noedels en de zalm toe.
  5. Als de zalm bijna gaar is, voeg je een een eetlepel sojasaus toe. Meng dit door. Haal daarna van het vuur, voeg de avocado toe en het scheutje sesamolie. Garneer met sesamzaadjes. Enjoy!

Door de sesamolie en (glutenvrije) sojasaus geef je de noodles echt een Aziatisch tintje. De combinatie van broccoli en zalm is ook érg lekker. Bak de zalm pas op het einde mee, dan wordt de zalm niet al te gaar. Flink doorbakken zalm vind ik zelf namelijk niet erg lekker.

Het is best een behoorlijke maaltijd voor twee personen, dus grote kans dat je nog wat over hebt voor de lunch de volgende dag. Ik vind het altijd heerlijk om restjes mee te nemen naar mijn werk, naast lekker is deze maaltijd ook gewoon een vullende lunch. Het smaakt ook super lekker koud, dus dat is de ideale lunch toch?