Recepten Hoofdgerechten Vis Glutenvrij

Op zoek naar gezonde inspiratie voor het avondeten? Deze maaltijd met glutenvrije noodles met zalm en broccoli is zó klaar, vullend en voedzaam. En bovenal natuurlijk érg lekker! De broccoli zit bomvol vitamine C en vezels en gecombineerd met de goede vetten uit de zalm én de avocado heb je een super smaakvol hoofdgerecht, wat ook nog eens onwijs gezond is.

Cookinglife Foodies
Noodles met zalm en broccoli

Recept

Noodles met zalm en broccoli

Op zoek naar gezonde inspiratie voor het avondeten? Deze maaltijd met glutenvrije noodles met zalm en broccoli is zó klaar, vullend en voedzaam.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Kookpan
  • Avocado snijder

Ingrediënten

  • 200 gram zalm
  • 150 gram glutenvrije noodles of spaghetti
  • 1 broccoli
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus (tamari)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 scheutje sesamolie
  •  

Hoe maak je noodles met zalm en broccoli?

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoliroosjes klein. Kook de broccoli zo’n 4 minuten en giet deze af
  2. Snijd de zalm in blokjes, doe hetzelfde met de avocado en knoflook
  3. Breng opnieuw water aan de kook en kook de noodles in zo’n 6 minuten gaar en giet deze af, laat het schrikken met koud water
  4. Doe wat olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de broccoli toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de noedels en de zalm toe
  5. Als de zalm bijna gaar is, voeg je een eetlepel sojasaus toe. Meng dit door elkaar
  6. Haal daarna de pan van het vuur, voeg de avocado toe en het scheutje sesamolie
  7. Garneer met sesamzaadjes. Enjoy!

Door de sesamolie en (glutenvrije) sojasaus geef je de noodles echt een Aziatisch tintje. De combinatie van broccoli en zalm is ook érg lekker. Bak de zalm pas op het einde mee, dan wordt de zalm niet al te gaar.

Het is best een behoorlijke maaltijd voor twee personen, dus grote kans dat je nog wat over hebt voor de lunch de volgende dag. Niet alleen is de gerecht lekker als maaltijd maar ook gewoon als een vullende lunch. Het smaakt ook super lekker koud, dus dat is de ideale lunch toch?

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.