Het mediterraanse eten zit een beetje in mijn hart. Voor mij 1000x liever een gegrilde octopus of zeebaars met kakelverse salade dan een Hollandse stamppot. Maar goed, ik weet natuurlijk ook wel dat je die octopus hier niet zomaar uit de Noordzee vist, dus als ik niet in de zonnige, Mediterraanse contreien ben, probeer ik er hier in Nederland maar het beste van te maken. Want de keuken zelf is heel simpel en met een paar basis ingrediënten tover je een standaard recept zo om in een zuidelijke lekkernij. Zo ook dit glutenvrij olijfbrood met zongedroogde tomaat en rozemarijn. Alsof je in Italië bent. Of Griekenland. Of Spanje. Maakt niet uit ;-).
Recept
Een heerlijk zomers broodje, welke ook prima bij de barbecue te serveren is!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Mediterraans |
Porties | Voor 1 cake |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 15 min |
Een glutenvrij brood is niet altijd simpel om te maken, voornamelijk omdat glutenvrij meel niet zo goed rijst en daardoor de neiging heeft om een beetje compact te blijven. Echt luchtig brood maken is best lastig. In sommige restaurants heb ik waanzinnig lekker glutenvrij brood gegeten, maar het recept blijft dan toch altijd geheim. Als ik het ultieme recept voor glutenvrij brood tegenkom, deel ik dat natuurlijk gelijk met jullie!
Dit olijfbrood hoeft niet enorm te rijzen; het mag compact blijven. Door verse rosemarijn, zongedroogde tomaten en olijven te gebruiken, krijg je een heel mooie Mediterraanse smaak. Echt super lekker! Je kan dit brood eventeel ook nog met wat tapenade besmeren. Ik vind het een heel mooi zomers broodje, bijvoorbeeld om bij de barbecue te serveren. Het is namelijk ook erg lekker om de sneetjes nog even kort te roosteren.