Recepten Lunch Vis Glutenvrij Pasen Paasbrunch

Al die ophef over superfoods de laatste tijd; ik snap het niet. Het is niets meer dan een term voor producten met een bijzonder hoge voedingswaarde en superfoods zijn juist een goede aanvulling op een gezond eetpatroon. Ik eet al gezond, maar het shotje tarwegras wat ik ‘s ochtends neem geeft mijn huid en darmflora een boost. En superfood hoeft ook niet altijd exotisch te zijn of van ver te komen. Ons eigen oer-Hollandse boerenkool is ook een superfood; het is rijk aan vezels, ijzer, vitaminen, mineralen, magnesium en calcium. En daarnaast super lekker! Iedere vrijdag maak ik deze snelle Omelet met boerenkool en zalm in minder dan 10 minuten. Da’s pas gezond fast food.

Cookinglife Foodies
Omelet met boerenkool en zalm

Recept

Omelet met boerenkool en zalm

Ons eigen oer-Hollandse boerenkool is ook een superfood; het is rijk aan vezels, ijzer, vitaminen, mineralen, magnesium en calcium. En daarnaast super lekker!

Gang Lunch
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 2 tot 3 eieren
  • 2 flinke handen boerenkool
  • 75 gram gerookte (of verse gewone) zalm
  • snuf zout
  • snuf (knoflook)peper
  • beetje gedroogde of verse dille
  • beetje gedroogde oregano
  • eventueel 2 sneetjes (glutenvrij) brood

Hoe maak je een omelet met boerenkool en zalm?

  1. Kluts de eieren. Doe wat olijfolie of kokosolie in de pan en bak hierin heel kort de boerenkool (1 a 2 minuten), terwijl je het goed omschept.
  2. Doe de geklutste eieren bij de boerenkool en draai wat met de pan zodat de boerenkool bedekt wordt.
  3. Voeg nu de kruiden toe en rooster eventueel je broodjes.
  4. Als de omelet mooi goudbruin is, leg je als allerlaatste de plakjes zalm op de omelet; deze moeten niet teveel garen. Haal de omelet van het vuur en serveer.

Vrijdag is bij ons namelijk traditioneel ‘pizza-dag’. Sinds ik tarwevrij/glutenvrij eet, maak ik mijn pizza’s altijd zelf. Dat kost net even wat meer tijd dan ik soms wil en waar ik zin in heb na een lange dag werken en daarom is deze boerenkool omelet met zalm een hele lekkere plaatsvervanger.

Je kunt ‘m zo eten of de omelet serveren op een glutenvrij geroosterd broodje of op een cracker. Allebei heerlijk, de één is een wat lichtere maaltijd dan de ander.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.