Al die ophef over superfoods de laatste tijd; ik snap het niet. Het is niets meer dan een term voor producten met een bijzonder hoge voedingswaarde en superfoods zijn juist een goede aanvulling op een gezond eetpatroon. Ik eet al gezond, maar het shotje tarwegras wat ik ‘s ochtends neem geeft mijn huid en darmflora een boost. En superfood hoeft ook niet altijd exotisch te zijn of van ver te komen. Ons eigen oer-Hollandse boerenkool is ook een superfood; het is rijk aan vezels, ijzer, vitaminen, mineralen, magnesium en calcium. En daarnaast super lekker! Iedere vrijdag maak ik deze snelle Omelet met boerenkool en zalm in minder dan 10 minuten. Da’s pas gezond fast food.
Recept
Ons eigen oer-Hollandse boerenkool is ook een superfood; het is rijk aan vezels, ijzer, vitaminen, mineralen, magnesium en calcium. En daarnaast super lekker!
Gang | Lunch |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 persoon |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
Vrijdag is bij ons namelijk traditioneel ‘pizza-dag’. Sinds ik tarwevrij/glutenvrij eet, maak ik mijn pizza’s altijd zelf. Dat kost net even wat meer tijd dan ik soms wil en waar ik zin in heb na een lange dag werken en daarom is deze boerenkool omelet met zalm een hele lekkere plaatsvervanger.
Je kunt ‘m zo eten of de omelet serveren op een glutenvrij geroosterd broodje of op een cracker. Allebei heerlijk, de één is een wat lichtere maaltijd dan de ander.