Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
recepten nagerechten

Chiazaad is al een hele tijd hip. Niet helemaal zonder reden, want chiazaad bevat vele goede eigenschappen waarvan je kan profiteren als aanvulling op je gezonde eetpatroon! Zo bevat de hoeveelheid chiazaad uit dit recept maar liefst 11 gram voedingsvezels per persoon, dat is 1/3 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Deze zaadjes bevatten daarnaast ook veel eiwitten en omega-3 vetzuren, magnesium en calcium. Wist je bijvoorbeeld dat ze 8 keer meer omega-3 vetzuren dan zalm bevatten? En 6 keer meer calcium dan melk? Niet slecht he?! En dan kun je er ook nog eens dit chiapudding met kokos en rood fruit van maken, als healthy dessert!

Recept

Chiapudding met kokos en rood fruit

De chiapudding met kokos en rood fruit is een licht, voedzaam ontbijt, rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Het mengsel van kokosmelk, Griekse yoghurt, chiazaad en rood fruit wordt tot een gladde pudding gemixt en moet enkele uren opstijven in de koelkast. Voor het serveren wordt het afgewerkt met fruitpuree en kokos- of chocoladerasp voor een frisse, suikervrije start van de dag.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Koeltijd 4 uur
Totaal 4 uur en 20 minuten

Benodigdheden

  • Blender
  • Staafmixer
  • Jampotten
  • Longdrinklazen
  • Rasp

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram Griekse yoghurt (voor een vegan variant: laat de yoghurt weg en neem 400 ml kokosmelk)
  • 6 eetlepels chiazaad
  • 250 gram rood fruit naar keuze (in de winter uit de vriezer)
  • Kokosrasp en/of chocoladerasp voor de versiering
  • Evt. zoetmiddel naar keuze voor als je een zoetekauw bent (rijststroop, honing, ahorn, agave…)

Chiapudding met kokos en rood fruit

    1. Doe de kokosmelk, de yoghurt, het chiazaad en de helft van het fruit in de blender. Mix het tot het een gladde massa is geworden. Tip: proef een klein hapje van de massa om te bepalen of je het zoet genoeg vindt. Zo niet: voeg dan een zoetmiddel naar keuze toe. Indien je met een staafmixer werkt: laat het fruit 15 min ontdooien, en pureer het vervolgens met de kokosmelk en het chiazaad.
    2. Verdeel de chiapudding over 2 longdrinkglazen. Zet de glaasjes in de koelkast en laat opstijven tot de volgende ochtend. Mocht je het niet als ontbijt maar als toetje bereiden: de pudding is opgestijfd na 3-4 uur.
    3. En dan de volgende ochtend nog een paar kleine stapjes voordat je kan gaan smullen: Pureer de andere helft van het fruit. Verdeel de fruitpuree over de chiapudding.
    4. Versier de pudding met wat kokosschaafsel en/of chocoladerasp.

1