Recepten
Taarten
Nagerechten
Glutenvrij
Recept
Chocoladetaart met vanille
Chocola, noten en vanille... een hemelse combinatie. Geniet ervan zonder schuldgevoel over een lading suiker. Deze taart is vrij van geraffineerde suikers.
Gang | Taart |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 10 punten |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Koeltijd | 4 uur |
Totaal | 4 uur, 40 min |
Ingrediënten
- Eerste laag:
- 200 gram amandelen
- 120 gram ontpitte medjool dadels
- 40 gram kokosrasp
- Tweede laag:
- 200 gram cashewnoten
- 150 gram ontpitte medjool dadels
- 50 gram cacaopoeder
- 240 ml water
- 120 ml kokosolie
- Derde laag:
- 200 gram cashewnoten
- 100 ml kokosolie
- 50 ml honing
- 120 ml water
- merg van een vanillepeul (of halve theelepel vanille poeder)
- Extra topping:
- Pure chocolade – 50g (optioneel)