Doe de boter in een beslagkom en mix het met een mixer één minuut totdat de boter zacht is. Voeg daarna de suiker toe en mix het enkele minuten tot een glad geheel.
Voeg vervolgens het ei toe en mix nog een paar minuten. Zeef daarna het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje door het deeg heen. Mix dit samen totdat een deegachtige structuur krijgt. Als het iets te droog is, kun je er een klein beetje melk aan toevoegen. Bij mij is het deeg vaak nog vochtig genoeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voorzie een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
Daarna is het tijd om te kneden! Breek de chocoladerepen in stukjes en kneed met je handen de stukjes door het deeg heen zodat de stukjes goed verdeeld zijn over het deeg.
Maak van het deeg rondjes en leg ze op de bakplaat. Ik maak de koekjes altijd lekker groot, vaak zijn de deegrondjes net zo groot als mijn handpalm. Let erop dat je ze niet te dicht bij elkaar legt, anders smelten ze in de oven samen tot één grote koek! Ik bak de koekjes daarom vaak in meerdere ronden in de oven.
Doe de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de randjes licht- tot goudbruin geworden zijn. In het midden lijken de koekjes dan nog wat ongaar, maar ze garen nog na buiten de oven. En zo blijft de chocolade lekker smeuïg!
Koekjestijd! Eet smakelijk