Bekijk hier 150+ New Year Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Suikervrij Tarwevrij Tussendoortje

Deze rozijnen dadel cake die een mede-blogster voor ons maakte is perfect om in het weekend te maken. En dan natuurlijk iedere dag een plakje meenemen naar je werk! "Yay! Ik ben vereerd dat ik voor de tweede keer voor deze gastblog wordt gevraagd. En sta dan altijd meteen weer voor een dilemma. Wat voor recept zal ik gaan delen dat past in een gezonde levensstijl? Vorige keer maakte ik een lekkere bananencake en dit keer een cake waar weliswaar ook banaan in zit maar dat voert zeker niet de boventoon."

Recept

Dadel rozijnen cake

Deze rozijnen dadel cake die een mede-blogster voor ons maakte is perfect om in het weekend te maken. En dan natuurlijk iedere dag een plakje meenemen naar je werk!

Gang Tussendoortje
Keuken Fusion
Porties +/- 12 plakjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 1 uur
Totaal 1 uur 20 min

Ingrediënten

  • 250 gram dadels (ontpit)
  • 2 kleine bananen of 1 grote
  • 100 gram pecannoten
  • 200 gram rozijnen
  • 200 gram sultana’s
  • 100 gram speltbloem
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el amaretto
  • 2 eieren (alleen het eiwit)

Dadel rozijnen cake

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
    3. Doe de dadels in een kleine pan met 200 ml kokend water en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
    4. Giet de vloeistof af in een kom (vang het op dus, je hebt het zo weer nodig) en doe de dadels in een blender. Voeg de bananen en 100 ml van de dadelvloeistof toe en blend tot het glad is.
    5. Meng de noten, gedroogde fruit, spelt, koekkruiden en het bakpoeder in een kom, voeg de dadelpuree eraan toe en de amaretto en roer tot alles gemengd is.
    6. Klop de eiwit tot zachte pieken en vouw dit door de cake mix. Doe het mengsel in je cakeblik (hij zal redelijk vol zitten) en dek dan af met de overgebleven pecannoten.
    7. Bak in ongeveer een uur (of tot goudbruin en krokant) en als een houten prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voor je erin snijd.

1

1
Free Gift

Powered by Salepify App