Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerechten Italiaans

De pasta werd vroeger vaak gemaakt door de arme bevolking. De naam komt oorspronkelijk ook van de kolenbranders die dit gerecht tijdens hun pauze aten. Kolenbranders is in het Italiaans namelijk Carbonaro.

Recept

De enige echte spaghetti carbonara

Snel, makkelijk en overheerlijk!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 350 gr. spaghetti
  • 150 gr. guanciale (alternatief: pancetta)
  • 3 eieren
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • goede olijfolie
  • zout & versgemalen peper

Spaghetti Carbonara

    1. Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend (gezouten) water tot deze al dente is.
    2. Verhit olijfolie in de pan en bak hierin de guanciale uit. De eieren klop je los en meng je met geraspte parmezaan. 
    3. Eigenlijk is je gerecht al klaar! Je hoeft alleen de spaghetti en het ei/kaasmengsel bij de spekjes te doen en alles goed door te roeren. Zorg dat je pan niet meer op het vuur staat, anders kan het ei gaan stollen en dan heb je scrambled eggs in je pasta.
    4. Meteen opdienen en eten als het nog warm is, is het allerlekkerst! 

In een klassieke pasta carbonara hoort onder andere Parmezaanse kaas, ei en zwarte peper. Verder werd er altijd guanciale gebruikt als spek, wat van de wang van het varken komt. Dit klinkt misschien niet heel smakelijk, maar door het vet is dit een super smaakvol ingredient voor de Spaghetti alla Carbonara.

1