Bekijk hier 100+ Sale deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bijgerecht

Je kunt zó veel gerechten maken met zoete aardappel. Of je nu in de oven een traybake maakt samen met wat groenten, er frietjes van maakt of ze vult: succes gegarandeerd! Met dit recept zet je heel gemakkelijk iets super lekkers op tafel.

Recept

De perfecte gevulde zoete aardappel

Deze gevulde zoete aardappels met spekjes zijn heerlijk en makkelijk te maken. De zoete aardappels worden in de oven geroosterd tot ze zacht zijn, waarna ze gevuld worden met gesmolten Parmezaanse kaas, crème fraîche, gebakken spekjes en lente-ui. Het resultaat is een smaakvolle combinatie van zoet en hartig, perfect als bijgerecht. Simpel, maar gegarandeerd een hit aan tafel!

Gang Bijgerecht
Keuken
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Oventijd 50 min
Totaal 1 uur

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Oven op 180 °C

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • Handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el crime fraîche
  • 125 gr gerookte spekblokjes
  • 2 lente-uitjes

Hoe maak je de gevulde zoete aardappels?

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappels, prik ze hier en daar in met een vork en verpak ze in aluminiumfolie. Leg de aardappels op het rooster in de oven en laat ze er zo’n 50 minuten in staan. Af en toe even draaien, en erin prikken om te voelen of ze al gaar zijn.
    2. Ondertussen bak je de spekjes uit in de koekenpan, snijd je de lente-ui in ringetjes en rasp je de kaas.
    3. Wanneer de aardappels gaar zijn snijd je ze doormidden, bestrooi je de helften met kaas en zet je ze nog 5 minuten in de oven, zodat de kaas lekker gaat smelten.
    4. Tot slot smeer je wat crème fraîche erop, en maak het af met wat gebakken spekjes en lente-ui. Eet smakelijk!