Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Tussendoor Snacks Dessert

De whoopie of whoopie pie is een soort gebakje die erg lijkt op de macaron. Het bestaat namelijk uit twee zachte koekjes (of harde cakejes) met een vulling er tussen. In dit recept maken we gember whoopies met een frambozen vulling, een heerlijke combinatie! 

Recept

Gember-frambozen whoopies

voor de lekkere trek

Gang Tussendoor
Keuken Internationaal
Porties 20 whoopies

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 12 min
Totaal 42 min

Benodigdheden

  • Voorverwarmde oven op 175 graden
  • 2 mengkommen
  • Mixer of keukenmachine
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 350 g bloem
  • 1 tl. vanille-extract
  • 1 tl. gemberpoeder (of 1 cm verse gember, nog veel lekkerder)
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. bakingsoda ( of 1 extra tl. bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 ml room
  • 150 g roomkaas
  • 150 g frambozen

Gember-frambozen whoopies

    1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de roomboter (op kamertemperatuur) en de suiker tot een luchtig mengsel. Meng de droge ingrediënten in de andere kom en voeg deze daarna toe aan het boter/suikermengsel. Voeg nu het ei en de room toe en roer het geheel tot er een glad beslag ontstaat. Schep (of spuit) het beslag in kleine hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Als het goed is kan je er zo’n 40 maken (dit worden 20 hele whoopies). Bak ze zo'n 10-12 minuten.
    2. Voor de frambozenvulling roer je de poedersuiker en roomkaas door elkaar tot er een romig geheel ontstaat. Voeg de frambozen toe en ‘vouw’ ze er voorzichtig doorheen. Pas op: Plet de frambozen niet te veel, dan wordt de vulling te vloeibaar en loopt het er sneller uit.
    3. De koekjes zijn klaar als de onderkant mooi bruin is, maar de bovenkant nog een beetje bleekjes lijkt. Laat ze goed afkoelen als je ze uit de oven hebt gehaald. Smeer wat mengsel op een koekje en plaats een ander koekje er tegenaan, net zoals een macaron eruit ziet. Klaar zijn je whoopies!

1