Bekijk hier 100+ Sale deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Hoofdgerecht Voorgerecht Glutenvrij Lunch

Ik vind niet alleen mijn inspiratie online, maar ook offline. Zo maakte ik al eerder recepten zoals: glutenvrije en suikervrije bananenbrood en de glutenvrije en suikervrije haverrepen uit een kookboek. De recepten uit boeken stellen me nooit teleur. Ook deze gevulde avocado met garnalen is weer enorm lekker en daarnaast glutenvrij en suikervrij. 

Recept

Gevulde avocado met garnalen

Gevulde avocado met garnalen is een simpel en gezond gerecht, ideaal als voorgerecht, lunch of lichte hoofdmaaltijd. Het vruchtvlees van avocado wordt gemengd met komkommer, lente-ui en Hollandse garnalen, en op smaak gebracht met een citroen-dille dressing. Het mengsel wordt teruggeschept in de avocadoschillen voor een aantrekkelijke presentatie zonder bakken.

Gang Hoofdgerecht, voorgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 avocado's (gebruik voor hoofdgerecht 4 avocado's)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stuk komkommer ongeveer 7 cm lang
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
  • 3 takjes verse dille
  • ½ citroen
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je gevulde avocado's met garnalen?

    1. Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit. Snijd de avocado’s dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte en let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt. Lepel dan voorzichtig het avocado vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen even apart.
    2. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Schep, samen met de garnalen, voorzichtig door de avocado blokjes.
    3. Pers de halve citroen uit. Maak een dressing van zout, peper, dille, mayonaise en de citroensap en doe hier eventueel een theelepeltje water bij. Doe de dressing dan op het avocado mengsel en schep heel voorzichtig door.
    4. Schep het avocado mengsel met de dressing weer in de lege avocado schillen en serveer met nog een takje verse dille bovenop. Enjoy!