Recepten
Hoofdgerecht
Voorgerecht
Glutenvrij
Lunch
Recept
Gevulde avocado met garnalen
Gevulde avocado met garnalen is een simpel en gezond gerecht, ideaal als voorgerecht, lunch of lichte hoofdmaaltijd. Het vruchtvlees van avocado wordt gemengd met komkommer, lente-ui en Hollandse garnalen, en op smaak gebracht met een citroen-dille dressing. Het mengsel wordt teruggeschept in de avocadoschillen voor een aantrekkelijke presentatie zonder bakken.
Gang | Hoofdgerecht, voorgerecht, lunch |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 4 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Totaal | 15 minuten |
Ingrediënten
- 2 avocado's (gebruik voor hoofdgerecht 4 avocado's)
- 2 lente-uitjes
- 1 stuk komkommer ongeveer 7 cm lang
- 100 gram gepelde Hollandse garnalen
- 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
- 3 takjes verse dille
- ½ citroen
- peper en zout naar smaak