Bekijk hier + 180 Cyber Week Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Ontbijt Vegan Glutenvrij

Dit gezond en snel quinoa ontbijt is een fantastisch begin van je dag. Over quinoa is de laatste jaren nogal wat gediscussieerd. In ieder geval door mij. Hoort het nu tot de granen of niet, want technisch gezien is het een zaadje. Men noemt het een pseudo-graan. Wat dat betekent, is dat niet officieel als graan wordt bestempeld, maar door de meeste mensen en zelfs voedingsdeskundigen toch een beetje in die categorie wordt geschaard.

Recept

Gezond en snel quinoa ontbijt

Dit snelle quinoa ontbijt is een heerlijk, gezond en voedzaam begin van je dag. De quinoa wordt gekookt in amandel- of sojamelk en op smaak gebracht met agavesiroop en kaneel. Het geheel wordt afgemaakt met bosbessen, die je naar keuze kunt mengen of later kunt toevoegen voor een frisse bite. Voor extra crunch kun je amandelen, pecannoten of lijnzaad toevoegen. Dit voedzame ontbijt zit boordevol vitamines, mineralen en vezels, en is eenvoudig aan te passen aan je eigen zoete voorkeur door meer of minder zoetmiddel te gebruiken. Perfect om de dag goed te beginnen!

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties Voor 1 grote of 2 kleine porties

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 20 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram quinoa
  • 250 milliliter amandelmelk/sojamelk
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram bosbessen (vers/ontdooid)

Hoe maak je een gezond en snel quinoa ontbijt?

    1. Spoel de quinoa goed af om zogenaamde saponinen weg te wassen. Die geven de quinoa namelijk een bittere smaak en dat is niet lekker.
    2. Doe de quinoa en de sojamelk in een middelgrote pan en breng aan de kook. Blijf in de keuken en laat de quinoa 15 minuutjes op laag vuur pruttelen. Af en toe goed doorroeren, anders plakt de quinoa aan de bodem.
    3. Als de quinoa 15 minuutjes gekookt heeft, roer je er een theelepel agavesiroop en een theelepel kaneel door. Even goed mengen. De bosbessen kun je er ook direct doorheen roeren, maar de quinoa zal dan een beetje blauw kleuren.
    4. Ik garneer de quinoa dus met blauwe bessen en roer deze er aan tafel pas doorheen. Ook heerlijk met nog wat amandelen, pecannoten of lijnzaad. Vind je de quinoa nog niet zoet genoeg? Roer er dan nog een theelepeltje siroop of vanille extract doorheen.

1