Recepten
Bakken
Glutenvrij
Recept
Glutenvrij brood bakken
Zelfgemaakt en vers gebakken brood is zo lekker dat er eigenlijk niets op hoeft. Met dit recept heb je in elk geval de basis voor een heerlijk ontbijt of lekkere lunch.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 brood |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 45 min |
---|---|
Opstijven min. | 40 min |
Totaal | 1 uur 45 min |
Ingrediënten
- 150 gram teffmeel
- 150 gram boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram rijstmeel
- 50 gram quinoameel
- 1 theelepel xanthaangom
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1,5 eetlepel psylium vezels
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 theelepel zout
- 1 losgeklopt ei
- 200 ml water
- 50 gram olijfolie
- 150-175 gram amandelmelk (begin met 150gr)