Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Glutenvrij

Mijn moeder is degene van wie ik mijn liefde voor koken en bakken heb overgenomen. Al toen ik nog een klein meisje was, bakten we samen zandkoekjes uit het Blue Band kinderkookboek en ik mocht altijd helpen met koken. Ze is mijn grote voorbeeld en hoewel ze zelf altijd zegt ‘dat ze maar dingen namaakt uit kookboeken’, is ze ontzettend creatief in de keuken. Nu ze sinds februari glutenvrij moet eten, is ze al maanden bezig met het perfectioneren van een goed glutenvrij brood recept. Glutenvrij brood bakken, zonder bakmachine, is prima te doen als je eenmaal weet welke ingrediënten je nodig hebt.

Recept

Glutenvrij brood bakken

Zelfgemaakt en vers gebakken brood is zo lekker dat er eigenlijk niets op hoeft. Met dit recept heb je in elk geval de basis voor een heerlijk ontbijt of lekkere lunch.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 brood

Bereidingstijd

Bereidingstijd 45 min
Opstijven min. 40 min
Totaal 1 uur 45 min

Ingrediënten

  • 150 gram teffmeel
  • 150 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram rijstmeel
  • 50 gram quinoameel
  • 1 theelepel xanthaangom
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1,5 eetlepel psylium vezels
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 200 ml water
  • 50 gram olijfolie
  • 150-175 gram amandelmelk (begin met 150gr)

Glutenvrij brood bakken

    1. Doe alle bloem in een keukenmachinekom of gewone grote kom, samen met het zout, xanthaangom, baking soda, wijnsteenbakpoeder en psyliumvezel. Meng door elkaar.
    2. Los het gist op in 200ml lauwwarm water. Doe hierbij het geklutste ei, 50 gram olijfolie en 150 gram amandelmelk en voeg samen met het meel. Mix met een keukenmachine of handmixer met deeghaken een aantal minuten door. Voeg eventueel een beetje extra amandelmelk toe als het deeg te droog blijft, of juist wat bloem als het deeg te nat is.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    4. Doe het broodmengsel in een cakeblik en dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat zo’n 30-40 minuten rijzen op een warme plaats, eventueel in de oven op de laagste stand met de deur open.
    5. Haal de doek van het cakeblik en bak het brood in de oven in zo’n 40-45 minuten goudbruin. Laat daarna goed afkoelen voordat je het in stukken snijdt. Je kunt het brood een aantal weken in de vriezer bewaren.

1