Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Glutenvrij Pasen Paasbrunch

High tea: echt een moment om lekker te genieten van heerlijke traktaties. En dat lukt zeker met deze glutenvrije brownies zonder geraffineerde suikers. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en waanzinnig lekker. Ik nam een grote vershoudbak mee naar het werk en in een handomdraai was die leeg, zo goed vielen ze bij alle collega’s in de smaak. Succes gegarandeerd dus.

Recept

Glutenvrije brownies

Dit recept voor brownies wil je waarschijnlijk vaker maken, het is heerlijk. Het past ook perfect bij een high tea.

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties +/- 10 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 35 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 75 gram hazelnootmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram rijstmeel
  • 200 gram medjoul dadels (ontpit)
  • 200 gram suikervrije appelmoes
  • 65 gram fairtrade cacaopoeder
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel vanille extract
  • 40 gram grof gehakte noten (bijv. walnoten of hazelnoten)
  • 175 gram pure chocolade zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije brownies

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Doe de dadels, lijnzaad en de appelmoes in de foodprocessor en laat dit even aanstaan tot het een egaal mengsel is.
    3. Doe het hazelnootmeel, amandelmeel en rijstmeel in een mengkom, samen met het cacaopoeder en bakpoeder. Voeg het appelmoes mengsel toe, net als de eieren en het vanille extract en laat dit in een paar minuten tot een deeg mengen.
    4. Vet een brownievorm of bakblik van ca. 18x18cm in met wat kokosolie of olijfolie. Giet het mengsel hierin en verdeel over het bakblik. Bak in ongeveer 30-35 minuten af. Laat goed afkoelen.
    5. Smelt de chocolade au bain marie en hak de noten fijn. Verdeel de gesmolten chocolade over de brownies, let op: deze moeten helemaal zijn afgekoeld. Verdeel de gehakte noten over de chocolade en laat in de koelkast even hard worden. Snijd de brownies pas in stukken als de chocolade hard is geworden.
    6. Serveer met een lekkere kop thee tijdens je glutenvrije high tea!

1