Recepten
Bakken
Koeken
Tussendoor
Recept
Glutenvrije en suikervrije cake van oma
Oma's glutenvrije en suikervrije cake is een tijdloos en gezond tussendoortje, gemaakt met zelfrijzend glutenvrij bakmeel, kokosolie, agavesiroop en eieren. De toevoeging van kokosrasp en citroenrasp geeft de cake een heerlijke smaak, terwijl sojamelk en vanille extract zorgen voor een luchtige textuur. Perfect om lauwwarm te serveren, is deze cake ideaal voor speciale gelegenheden of gewoon als traktatie voor het hele gezin.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Ca. 14 plakken |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 1 uur en 10 min |
---|---|
Totaal | 1 uur en 20 minuten |
Benodigdheden
- Cakevorm van medium grootte (ongeveer 26 cm)
- Bakkwast
- Mengkom
Ingrediënten
- 200gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
- 100gr kokosolie
- 125ml agavesiroop
- 2 eieren
- 80ml sojamelk
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepel kokos rasp
- geraspte schil van een halve citroen
- snufje zout