Bekijk hier 180+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Tarwevrij Hoofdgerecht

Dit vullende hoofdgerecht combineert de zachte textuur van gnocchi met de frisheid van spinazie, verrijkt met het hartige van gehakt en de romigheid van geitenkaas. Een perfecte maaltijd voor een gezellig diner of een snelle doordeweekse avond. Volg onze eenvoudige stap-voor-stap handleiding om dit smaakvolle Italiaanse gerecht in een handomdraai op tafel te zetten.​

Recept

Gnocchi met spinazie

Deze maaltijd is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog makkelijk en snel klaar! Perfect voor na een lange werkdag of na het sporten! Deze maaltijd is heerlijk fris en hartig en vult goed!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2/3

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • 300 gram gehakt
  • 1 paprika
  • 300 gram diepvriesspinazie
  • 250 gram passata di pomodori (tomatensaus)
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • gedroogde kruiden (knoflookpoeder, basilicum, oregano, tijm)
  • eventueel cherry tomaatjes of basilicum ter versiering

Gnocchi met spinazie

    1. Snijd de paprika in blokjes. Kneed de gedroogde kruiden en een paar snufjes zout en peper door het gehakt en kneed dit goed door. Rol er daarna met je handen kleine gehaktballetjes van.
    2. Bak de gehaktballetjes in de pan aan en doe hier na een minuut of 5 de paprikablokjes bij.
    3. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de gnocchi in 2 minuten gaar. Giet af met koud water.
    4. Doe de gnocchi in de pan bij de gehaktballetjes en voeg de diepvriesspinazie toe. Als dit is ontdooid en goed door de rest van de pan is geroerd, voeg je de tomatensaus toe. Laat even warm worden en doe er dan nog wat gedroogde kruiden (of verse als je die hebt) kruiden doorheen, bijvoorbeeld wat basilicum, oregano en tijm. Proef en breng eventueel op smaak wat zout en peper.
    5. Serveer op een bord, verdeel er nog wat geitenkaas over en decoreer eventueel nog met wat cherry tomaatjes. Enjoy!

1