Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Koeken Glutenvrij

Wist je dat volgens schattingen zo’n 10 tot 15% van de Europeanen lactose-intolerant is? Dat is dus 1 op de 8 mensen! Veel he? Bij een lactose-intolerantie kun je lactose, melksuiker dat van nature in melk aanwezig is, niet goed verteren. Als je dan toch producten met lactose eet, kunnen er klachten als buikpijn, misselijkheid, een opgeblazen gevoel en diarree ontstaan. Het is per persoon verschillend hoeveel lactose men kan verdragen.

Recept

Haverkoekjes

Deze haverkoekjes zijn een eenvoudig en heerlijk recept, perfect voor iedereen die glutenvrij en lactosevrij wil eten. Gemaakt met glutenvrije havermout, rijstmeel, kokosbloesemsuiker en kokosolie, zijn deze koekjes knapperig en smaakvol. Het gebruik van lactosevrije yoghurt maakt ze lekker luchtig en ideaal voor bij de thee of koffie. Ze zijn pas echt knapperig als ze volledig afgekoeld zijn, dus wacht even voor je ervan gaat genieten!

Gang Koeken
Keuken Nederlands
Porties Ca. 15 koekjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije havermout of glutenvrije havervlokken
  • 30 gram rijstmeel
  • 35 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 40 gram kokosolie (wegen voor je het smelt)
  • 140 gram lactosevrije halfvolle yoghurt

Hoe maak je haverkoekjes?

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden
    2. Maal de havervlokken in een keukenmachine, als je havervlokken gebruikt. Doe anders de havermout in een kom. Doe hier dan het rijstmeel, de kokosbloesemsuiker, bakpoeder, baking soda en zout bij.
    3. Smelt in een steelpan de kokosolie. Doe dit bij de havermout, samen met de lactosevrije yoghurt.
    4. Meng eerst goed met een lepel en daarna met je handen. Maak van het deeg dan koekjes. Je kunt ze natuurlijk in ieder vormpje maken; ik maakte hartjes van zo’n 2 cm dik en kreeg er ongeveer 15 uit dit deeg.
    5. Bak de koekjes in 20-30 minuten lekker bruin. Laat ze afkoelen, want ze zijn pas knapperig als ze helemaal zijn afgekoeld. Enjoy!

1