Recepten
Indiaas
Curry
Hoofdgerechten
Recept
Indiase curry met kip en kikkererwten
Indiase curry met kip en kikkererwten is een smaakvol gerecht vol kruiden en specerijen, klaar in 30 minuten. De kippendijen worden gebakken met uien, knoflook, gember en garam masala, waarna tomaten, chili, kikkererwten en kokosmelk worden toegevoegd. De doperwten gaan erbij als de curry kookt, en het gerecht wordt op smaak gebracht met koriander en limoen. Serveer met rijst of platbrood voor een complete maaltijd.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | India |
Porties | 4 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 minuten |
Benodigdheden
- Wok
- Snijplank
- Koksmes
- Diepe borden
Ingrediënten
- 2 grote uien, gepeld en in halve ringen gesneden
- 3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes
- 1 flink stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 4 kippendijen, zonder bot of vel en in stukjes gesneden
- 1 flinke eetlepel garam masala poeder
- 3 trostomaten, in kleine stukjes
- 1 chilipeper
- 1 blikje kikkererwten (a 400 gram)
- 200 gram doperwten
- 200 ml kokosmelk
- Blaadjes van een ½ bosje koriander, voor erbij
- Gekookte rijst of platbrood voor erbij
- Limoen, in partjes