Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Bakken Pasen Paasdiner

Wist je dat wortelen sinds de middeleeuwen al in zoete cakes werden verwerkt? Dit omdat het een goedkoop product was en het gaf de cake toch de zoete smaak. Pas sinds de jaren 70 is het populair in Nederland en vandaag de dag kent bijna iedereen deze heerlijke cake!
Met dit recept heb je de authentieke smaak snel te pakken en kun je nog verschillende ingrediënten toevoegen op het gebied van noten en rozijnen, het is maar wat jezelf lekker vindt!

Recept

Klassieke Carrot cake

Geniet tijdens een High Tea van een heerlijk stukje Carrot cake!

Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 8-10 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 55 min
Opstijven min. 60
Totaal 2 uur 45 min

Benodigdheden

  • Springvorm 18-20 cm
  • Taartrooster
  • Bakspatel
  • Keukenweegschaal
  • Spuitzak
  • Glaceermessen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 250 gr basterdsuiker
  • 2 tl. vanille extract
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 2 tl. kaneel
  • 400 g wortelen geraspt
  • 125 g walnoten
  • Boter
  • Walnoten ter decoratie
  • 400 g roomkaas (voor de topping)
  • 100 g boter (voor de topping)
  • 150 g poedersuiker (voor de topping)

Klassieke Carrot cake

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 graden bij heteluchtoven)
    2. Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille extract 3 tot 4 minuten door elkaar met een mixer.
    3. Voeg het zelfrijzend bakmeel, snuf zout en kaneel toe en schep met een lepel alles door elkaar. Schep de geraspte wortels door het beslag.
    4. Indien gewenst kun je nog gehakte walnoten (25 gram) of gewelde rozijnen (40 gram) toevoegen.
    5. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Vet de randen in. Giet het beslag daarna in de springvorm
    6. Bak de carrot cake in 50 tot 60 minuten gaar, laat daarna minimaal een uur afkoelen

1