Recepten
Bakken
Pasen
Paasdiner
Recept
Klassieke Carrot cake
Geniet tijdens een High Tea van een heerlijk stukje Carrot cake!
Gang | Zoetigheid |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8-10 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Oventijd | 55 min |
Opstijven min. | 60 |
Totaal | 2 uur 45 min |
Benodigdheden
- Springvorm 18-20 cm
- Taartrooster
- Bakspatel
- Keukenweegschaal
- Spuitzak
- Glaceermessen
Ingrediënten
- 5 eieren
- 300 ml zonnebloemolie
- 250 gr basterdsuiker
- 2 tl. vanille extract
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- 2 tl. kaneel
- 400 g wortelen geraspt
- 125 g walnoten
- Boter
- Walnoten ter decoratie
- 400 g roomkaas (voor de topping)
- 100 g boter (voor de topping)
- 150 g poedersuiker (voor de topping)