Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Tussendoortje Ontbijt Bakken Cake

Lekker hè die kruidkoek uit de supermarkt?! Helaas zijn diegene uit de supermarkt niet zo gezond, ze zitten boordevol geraffineerde suiker. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en heb ik dit recept voor kruidkoek met honing bedacht. Het is een gezondere variant dan de kruidkoek uit de supermarkt, maar bevat wél alsnog relatief veel ongeraffineerde suiker. Daarom geldt ook hier: eet niet meteen de hele kruidkoek op, omdat het een gezondere variant is ;-)!

Recept

Kruidkoek met honing

Deze kruidkoek met honing is een gezonder alternatief voor de standaard kruidkoek. Gemaakt van gemalen havermout en speltmeel, met honing, ahornsiroop en koekkruiden voor een rijke, zoete smaak. Hij is eenvoudig te maken, heeft een heerlijke geur tijdens het bakken en kan worden ingevroren voor later gebruik. Voeg eventueel rozijnen, noten of zaden toe voor extra smaak. Een perfecte traktatie voor bij het ontbijt of als gezond tussendoortje!

Gang Tussendoortje, ontbijt
Keuken Nederlands
Porties Ca. 12 plakjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 1 uur
Totaal 1 uur en 15 minuten

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 200 gr havermout (fijngemalen)
  • 200 gr speltmeel
  • 325 ml melk (ik gebruikte lactosevrije melk, maar havermelk of amandelmelk kan ook)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
  • 3 eetlepels koekkruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout

Hoe maak je kruidkoek met honing?

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    2. Maal de havermout fijn in de keukenmachine tot meel.
    3. Pak een kom en doe daar alle overige ingrediënten in. Meng dit goed door elkaar.
    4. Voeg vervolgens het havermeel toe en meng het wederom goed door elkaar.
    5. Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier (komt de cake gemakkelijker uit het blik). Schep het mengsel in het cakeblik en strooi er nog een beetje koekkruiden overheen.
    6. Zet de kruidkoek in de oven en bak deze voor ongeveer 1 uur. Kijk na 50minuten even hoe het gaat, controleer met een satéprikker of het mengsel al ‘droog’ is. Komt er nog deeg mee? Dan moet je de cake nog even wat langer laten staan.
    7. Laat vervolgens afkoelen (als je zo lang kan wachten want je huis ruikt heerlijk!) en snij in plakken. Verwacht je de cake niet in een paar dagen op te kunnen eten vries dan een paar plakjes in aluminiumfolie in, zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis of een snack voor onderweg.

1