Recepten
Tussendoortje
Ontbijt
Bakken
Cake
Recept
Kruidkoek met honing
Deze kruidkoek met honing is een gezonder alternatief voor de standaard kruidkoek. Gemaakt van gemalen havermout en speltmeel, met honing, ahornsiroop en koekkruiden voor een rijke, zoete smaak. Hij is eenvoudig te maken, heeft een heerlijke geur tijdens het bakken en kan worden ingevroren voor later gebruik. Voeg eventueel rozijnen, noten of zaden toe voor extra smaak. Een perfecte traktatie voor bij het ontbijt of als gezond tussendoortje!
Gang | Tussendoortje, ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Ca. 12 plakjes |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 1 uur |
Totaal | 1 uur en 15 minuten |
Benodigdheden
- Cakevorm
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 200 gr havermout (fijngemalen)
- 200 gr speltmeel
- 325 ml melk (ik gebruikte lactosevrije melk, maar havermelk of amandelmelk kan ook)
- 2 eieren
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
- 3 eetlepels koekkruiden
- 1 eetlepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- Snuf zout