Cookinglife Outlet = Shop met voordeel >
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Meer dan 1.000.000+ tevreden klanten gingen je voor
10+ jaar jouw nummer 1 kookwinkel
Hoofgerechten Recepten Vegetarisch Ovenschotel Glutenvrij

Er komt minder en minder vlees op tafel hier in huis. Doordeweeks kook ik en dat betekent dat ik ook bedenk wat er op tafel komt. De laatste weken eten we eigenlijk 4 tot 5 avonden per week vegetarisch en dat bevalt hartstikke goed. Deze vegetarische én heerlijk nacho schotel uit de oven staat hier op het menu als comfort food. Niet méga gezond, wel met meer groenten dan je gemiddelde snackmaaltijd. Hmm!

Recept

Nacho schotel

De vegetarische nacho schotel is een heerlijk comfort food, met laagjes nachochips, vegetarische kipstukjes, paprika en gesmolten kaas. De vulling wordt op smaak gebracht met ui, knoflook, paprikapoeder en cayennepeper, en in de oven gebakken tot de kaas goudbruin is. Geserveerd met blokjes avocado en een frisse salade van ijsbergsla, is dit Mexicaanse gerecht perfect voor een gezellige maaltijd.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd
Oventijd 20 min
Totaal 35 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 250 gram vegetarische kipstukjes
  • 200 gram naturel nachochips
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram ijsbergsla

Hoe maak je een nacho schotel?

    1. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Doe wat olie in een koekenpan en voeg de ui toe en pers de knoflook erbij met een knoflookpers. Fruit dit even aan.
    2. Voeg nu de vegetarische kip toe en bak in ongeveer 6-8 minuten goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze een paar minuten mee. Breng op smaak met zout, (cayenne)peper en paprikapoeder.
    3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag nachochips. Strooi hierover een handje geraspte kaas. Hierna gaat de vegetarische vulling over de kaas heen. Bedek met nachochips en met de resterende kaas.
    4. Bak dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is.
    5. Snijd ondertussen de avocado in blokjes. Serveer de ovenschotel met een flinke berg ijsbergsla en avocado ‘on the side’. Enjoy!

    Vega nachos maken begint op Cookinglife, het adres voor recepten en kookartikelen. Eet smakelijk