Recepten
Glutenvrij
Lunch
Zomers
Recept
optioneel: 20 (zwarte) olijven en 10 zongedroogde tomaatjes
De meeste Nederlanders kunnen niet zonder een broodje kaas. Met dit recept hoeft dat ook niet, zelfs niet als je een gluten- of koemelkallergie hebt.
Gang | Lunch |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 5-6 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 40 min |
Benodigdheden
- Oven
- Keukenmachine (optioneel)
- Bakpapier
- Maatschepjes
Ingrediënten
- 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 125ml lauwwarm water
- scheut olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 1 ei
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 3 plakken jong belegen geitenkaas
- 12 zongedroogde tomaten
- 30 zwarte olijven
- 3 handjes rucola
- eventueel gegrilde aubergine (50 min in de oven op 200 graden)