Bekijk hier 100+ Sale deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Glutenvrij Lunch Zomers

Een broodje kaas. Wij, Nederlanders, staan er wereldwijd om bekend! Maar wat als je nu niet zomaar een broodje kunt eten, of allergisch bent voor koemelk? Dan ga je aan de slag met een nieuw recept; een zelfgebakken glutenvrij broodje met geitenkaas, zongedroogde tomaat en rucola. Weer eens wat anders! 

Recept

optioneel: 20 (zwarte) olijven en 10 zongedroogde tomaatjes

De meeste Nederlanders kunnen niet zonder een broodje kaas. Met dit recept hoeft dat ook niet, zelfs niet als je een gluten- of koemelkallergie hebt.

Gang Lunch
Keuken Nederlands
Porties 5-6 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 40 min

Benodigdheden

  • Oven
  • Keukenmachine (optioneel)
  • Bakpapier
  • Maatschepjes

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 125ml lauwwarm water
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 plakken jong belegen geitenkaas
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 30 zwarte olijven
  • 3 handjes rucola
  • eventueel gegrilde aubergine (50 min in de oven op 200 graden)

Glutenvrij broodje met geitenkaas

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden
    2. Doe het meel, bakpoeder, baking soda, lijnzaad en gedroogde kruiden in de keukenmachine. Schenk het water erbij en de olijfolie en laat de keukenmachine dit tot een deeg kneden. Voeg eventueel wat glutenvrije bloem toe als het deeg te nat blijft. Je kunt natuurlijk ook handmatig kneden
    3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg bolletjes en duw ze aan de bovenkant iets plat. Herhaal tot het deeg op is
    4. Kluts het ei en bestrijk het deeg met een kwastje. Besprenkel de bolletjes dan met het sesamzaad en doe ze in de oven.
    5. Bak in ongeveer 15-18 min gaar (echt bruin worden ze niet)
    6. Laat de bolletjes iets afkoelen en beleg dan twee bolletjes met elk een half plakje geitenkaas. Snijd de olijfjes en zongedroogde tomaten klein en leg deze op de geitenkaas. Maak af met wat rucola
    7. Je kunt ook nog wat aubergine toevoegen als je tijd hebt: snijd dan een halve aubergine in blokjes en doe deze op een bakplaat 50 min in een oven van 200 graden of even grillen in de grillpan. Eet smakelijk!