Hoe maak je polentafriet?
Breng het water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe. Roer met een garde beetje bij beetje de polenta door het kokende water; het is belangrijk dat je constant blijft mixen.
Blijf mixen tot het mengsel wat dikker wordt (na een minuut of 2) en gebruik dan een pannenlikker of houten lepel.
Roer de polenta af en toe door, terwijl het blijft koken op middelhoog vuur. Laat ongeveer 15-20 minuten koken. Voeg dan de rozemarijn, beetje zout en peper en geraspte kaas toe en roer door.
Bak een bakplaat en bekleed met bakpapier. Stort de polenta hierop, ongeveer 1cm dik en probeer de hoeken vierkant te houden. Egaliseer de bovenkant met je pannenlikker. Laat opstijven in de koelkast (30 minuten).
Snijd de polenta in frietjes. Verwarm de airfryer op 200 graden en bak de frietjes ongeveer 18 minuten, tot ze lekker knapperig zijn. Wil je de polentafrieten toch frituren? Dat kan op 180 graden ongeveer 5 minuten. Of in de oven, op 180 graden en dan ongeveer 40 minuten afbakken.
Geniet van je speciale friet! Maak er zelfgemaakte mayo bij.