Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Glutenvrij Suikervrij Bakken Tussendoortje

Toen ik deze rijstwafelrepen met chocolade bij een medeblogger voorbij zag komen, móést ik ze ook proberen. Ik ben gek op gezonde recepten die een ongezonde snack enigszins kunnen vervangen. Zo maakte ik al eerder een gezondere variant op Lions, Snickers en Bounty’s. Dus deze repen, die een beetje op een Lion met Kitkat lijken, passen mooi in dat rijtje.

Recept

Rijstwafelrepen met chocolade

Deze rijstwafelrepen met chocolade zijn een snel en makkelijk tussendoortje voor onderweg. Verkruimel rijstwafels en hak noten fijn. Smelt kokosolie en meng met cacaopoeder en honing, en roer dit door de rijstwafel- en notenmix. Druk het mengsel in een bakblik, laat het een uur opstijven in de koelkast en snijd daarna in repen. Ideaal om mee te nemen en heerlijk als gezonde snack!

Gang Tussendoortje, snack
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 5 repen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 rijstwafels
  • 1 grote hand gemengde noten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote eetlepels honing
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Hoe maak je rijstwafels met chocolade?

    1. Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes en hak de noten ook in stukjes. Doe dit in een mengkom.
    2. Smelt in een pannetje de kokosolie en roer er dan de cacaopoeder en honing doorheen. Voeg dit mengsel dan toe aan de rijstwafels en schep met een lepel goed door zodat alles bedekt is.
    3. Zet een ovenschaal of vierkant bakblik klaar, bedekt met aluminium- of huishoudfolie.
    4. Verdeel het rijstwafel mengsel over het bakblik (ongeveer voor de helft vol) of mueslivorm en druk goed aan, zodat de reepjes straks niet uit elkaar vallen. Dek de schaal af met folie en zet ongeveer een uur in de koelkast.
    5. Snijd na een uur de chocorijstwafelrepen met een scherp mes in 5 stukken. Verpak per stuk en bewaar ze in de koelkast.

1